Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Ποιες χώρες τάσσονται κατά της ποσόστωσης στην κατανομή των προσφύγων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το σχέδιο για την ΕΕ θα παρουσιαστεί την Τετάρτη από την Κομισιόν.

Η Γαλλία υποστηρίζει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την δικαιότερη ανακατανομή των προσφύγων μεταξύ των χωρών μελών της Ενωσης, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Το σχέδιο, το οποίο θα παρουσιασθεί την Τετάρτη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προτείνει την εφαρμογή συστήματος ποσοστώσεων ώστε να αμβλυνθεί το βάρος που φέρουν οι χώρες της νότιας Ευρώπης από την αυξημένη ροή των προσφύγων.

«Πηγή έμπνευσης αυτής της πρότασης ήταν εν μέρει προτάσεις που διατυπώθηκαν από τη Γαλλία. Είναι λογικό και πρέπει να υπάρξει ανακατανομή των αριθμών (των προσφύγων) στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Μπερνάρ Καζνέβ στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες που δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μεταναστευτικής ροής, όπως η Γερμανία και η Αυστρία, στηρίζουν επίσης την εφαρμογή συστήματος ποσοστώσεων μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Ωστόσο, για να εγκριθεί το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πρέπει να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου των 28 χωρών μελών της Ενωσης, πράγμα εξαιρετικά αβέβαιο.

Ήδη, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας δήλωσε ότι το σχέδιο δεν είναι αποδεκτό και ότι οι προσπάθειες της Ενωσης θα πρέπει να επικεντρωθούν στην παρεμπόδιση της δράσης των διακινητών.

«Η Βρετανία έχει ένα υπερήφανο παρελθόν προσφοράς ασύλου σε όσους το χρειάζονται, αλλά δεν πιστεύουμε ότι η εφαρμογή ενός υποχρεωτικού συστήματος μετεγκατάστασης είναι η απάντηση. Θα αντιταχθούμε σε οποιεσδήποτε προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εισαγωγή υποχρεωτικών ποσοστώσεων», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν χαρακτήρισε «παρανοϊκή ιδέα» το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.