Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Exo: Βιονικά άκρα υψηλής αισθητικής με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το κόστος τους εκτιμάται στα 1.800 δολάρια.

Προσθετικά μέλη υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας με την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης αναπτύσσει ερευνητής του Ινστιτούτου Pratt στη Νέα Υόρκη.



Αν και τα βιονικά πόδια του William Root παραπέμπουν περισσότερο σε άκρα ανθρωπόμορφων ρομπότ βγαλμένων από ταινίες επιστημονικής φαντασίας, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η έρευνά του θα αλλάξει το μέλλον των ατόμων που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό.



Η μέθοδος «Exo» του Αμερικανού επιστήμονα βασίζεται σε εμβιομηχατρονικές τεχνολογίες και προηγμένες μεθόδους λήψης ακτινογραφιών, οι οποίες «αναπλάθουν» εικονικά την ανάπτυξη των μυϊκών ιστών στο ακρωτηριασμένο μέλος, δημιουργώντας ένα προσθετικό με τις προδιαγραφές που θα είχε το πραγματικό πόδι του ατόμου.



Τα δεδομένα αυτά στη συνέχεια «εκτυπώνονται» και παράγουν ελαφριά και πολύ ανθεκτικά βιονικά μέλη. «Έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή αντοχή με τη χρήση όσο το δυνατόν λιγότερου υλικού, με το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι εντελώς λεία», αναφέρει ο ερευνητής.



Το κόστος των Exo, όταν εγκριθούν από τον FDA και κυκλοφορήσουν στην αγορά, εκτιμάται στα 1.800 δολάρια. Ωστόσο, σύμφωνα με τον William, με την πάροδο των ετών και όσο η τεχνολογία της 3D εκτύπωσης γίνεται οικονομικότερη, το κόστος της κατασκευής τους θα μειωθεί στο 1/3 της αρχικής.


Πηγή: http://www.e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.