Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Με διακοπή κινδυνεύουν εκατοντάδες έργα του ΕΣΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προειδοποίηση από τον Σύνδεσμο Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών.

Με διακοπή κινδυνεύουν εκατοντάδες έργα του ΕΣΠΑ, καθώς η Τράπεζα της Ελλάδος δεν εκτελεί πληρωμές στους αναδόχους παρά το γεγονός ότι αυτές έχουν εγκριθεί από το υπουργείο οικονομικών, όπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμο Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ), ο οποίος εκπροσωπεί περίπου 900 μικρομεσαίες εργοληπτικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τον ΣΑΤΕ, οι τεχνικές επιχειρήσεις σύντομα θα υποχρεωθούν να διαλύσουν τις συμβάσεις που διέπουν τα έργα αυτά με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος επιστροφής κονδυλίων στα ευρωπαϊκά ταμεία, δεδομένου ότι τα έργα υπάγονται στο προηγούμενο ΕΣΠΑ και πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους.

Οι εργοληπτικές επιχειρήσεις επικαλούνται απόφαση του υπουργού οικονομίας, με ημερομηνία 24 Μαρτίου που αφορά σε πληρωμές ύψους 262 εκατομμυρίων ευρώ για 59 έργα που υπάγονται στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, και η οποία ουδέποτε εκτελέστηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος. Υποστηρίζουν ότι υπάρχουν κι αρκετές άλλες αποφάσεις για κατανομή χρημάτων σε αναδόχους που δεν έχουν εκτελεστεί.

Μεταξύ των 59 έργων περιλαμβάνονται έργα της Εγνατίας Οδού, επαρχιακά οδικά έργα, έργα σε λιμάνια και σχολεία, ενώ τα έργα που ενδέχεται να μείνουν ημιτελή είναι συνολικά περισσότερα από 100.

Πολλές εργοληπτικές εταιρείες μάλιστα βρίσκονται σε ασφυκτική οικονομική κατάσταση και υποστηρίζουν ότι εάν η Τράπεζα της Ελλάδος συνεχίσει να μην καταβάλει τα εγκεκριμένα ποσά, τότε θα είναι αδύνατη η καταβολή μισθού και δώρου του Πάσχα στους εργαζόμενούς τους. Πάντως, ο κ. Σταθακης με δηλώσεις του το πρωί στον Τηλεοπτικό ΣΚΑΙ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.