Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Βάζουν τέλος στη ντροπή του "κολαστηρίου"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λύση για το «κολαστήριο», όπως σχεδόν έχει επικρατήσει να ονομάζεται το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, υπόσχεται η κυβέρνηση, μετά τις νέες καταγγελίες κρατουμένων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες που παραμένουν τριτοκοσμικές, αλλά και για τα πρόσθετα προβλήματα που προκύπτουν.



«Ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης είχε επικοινωνία με τη διεύθυνση του νοσοκομείου και έλαβε σχετική διαβεβαίωση ότι θα ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα. Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας οι αρμόδιοι υπουργοί θα παρουσιάσουν νομοσχέδιο που, μεταξύ άλλων, θα εντάσσει το νοσοκομείο στο ΕΣΥ, ώστε να γίνει κανονικό νοσοκομείο, θα προβλέπει διατάξεις για την αποσυμφόρηση των φυλακών και ιδιαίτερα του νοσοκομείου των φυλακών και, τέλος, την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ, ανακοίνωσε μέσω twitter το βράδυ της Παρασκευής ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, προσθέτοντας: «Ελπίζω-και θα συμβάλει η κυβέρνηση, ώστε να αποτελέσει άμεσα παρελθόν αυτή η ντροπή».

Η κυβερνητική παρέμβαση έγινε δεκτή με αίσθημα ανακούφισης από τους ασθενείς κρατούμενους, που νωρίτερα είχαν απευθύνει για πολλοστή φορά κραυγή απελπισίας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Παρασκευή, αν δεν δινόταν λύση.

«Βλέπουμε μία καλή πρόθεση κι ελπίζουμε να υπάρξει επί του πρακτέου λύση, καθώς το πρόβλημα δεν λύνεται με δηλώσεις», λένε στο Έθνος της Κυριακής» ο Γ. και ο Μ. μέσα από το νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού.

«Οι συνθήκες δεν έχουν βελτιωθεί καθόλου. Είμαστε στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο. Τίποτα δεν έχει αλλάξει, μόνο που έφυγαν τα διώροφα κρεβάτια. Ζούμε με κατσαρίδες. Οι τουαλέτες είναι σε τρισάθλια κατάσταση. Καρκινοπαθείς δεν διακομίζονται, ώστε να υποβληθούν στις απαραίτητες χημειοθεραπείες. Ασθενοφόρο δεν υπάρχει για τις διακομιδές. Μόνο το ΕΚΑΒ και η δύναμη των μεταγωγών, κι αυτή δεν είναι διαθέσιμη σχεδόν ποτέ για τους ασθενείς. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι καρκινοπαθείς χάνουν τα ραντεβού για τις χημειοθεραπείες τους. Και μιλάμε για βαριά περιστατικά», περιγράφει ο Δ.

Την ίδια στιγμή, κρατούμενοι καταγγέλλουν παρεμβάσεις στο έργο των γιατρών από τη διευθύντρια, όπως λένε, του νοσοκομείου. «Οι γιατροί μας κλείνουν ραντεβού σε νοσοκομεία έξω και οι διακομιδές δεν γίνονται. Επικαλούμενη λόγους ασφαλείας, μετέφερε το σταθμό νοσηλείας και το φαρμακείο στο ισόγειο, με αποτέλεσμα να πρέπει να παρακαλούμε το φύλακα και να κρίνει ο φύλακας, αν πρέπει να μας δει νοσηλευτής ή όχι. Αν πάθουμε ξαφνικά κάτι, δεν έχουμε τρόπο να ειδοποιήσουμε. Θέλουμε να επιστρέψει ο νοσηλευτής άμεσα κοντά στους ασθενείς, μέχρι να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις των υπουργών», λένε κρατούμενοι.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.