Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Πανέμορφοι, αλλά επικίνδυνοι προορισμοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όταν η ομορφιά συναντά την αδρεναλίνη.

Είτε επιλέξει κανείς να απολαύσει τις διακοπές του σε κάποια παραδεισένια παραλία, είτε σε κακοτράχαλα βουνά, ένας είναι ο κοινός παρονομαστής: να επιστρέψει σώος και αβλαβής στο σπίτι του.

Υπάρχουν όμως κάποιοι προορισμοί στον κόσμο, όπου οι πιθανότητες μια εξόρμηση να καταλήξει σε… τραγωδία αυξάνονται κατακόρυφα.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα στη στήλη Travel της MailOnline, παρακάτω παρατίθενται οι πιο… θανατηφόροι προορισμοί στον κόσμο.

Από το «δρόμο του θανάτου» στη Βολιβία, όπου χάνουν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι κάθε χρόνο, μέχρι τις παραλίες της Φλόριντα στις ΗΠΑ, όπου σημειώνονται οι περισσότερες επιθέσεις καρχαριών ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο στον κόσμο, δείτε παρακάτω μια λίστα με τους προορισμούς, όπου η ομορφιά βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από… το θάνατο!

1. Mont Blanc, Γαλλία



Με βουνοκορφές στα 5.000 μέτρα υψόμετρο και τους ανέμους στις κορυφογραμμές να φτάνουν και τα 95 χιλιόμετρα την ώρα, δεν είναι να απορεί κανείς που το Λευκό Όρος των Άλπεων (Mont Blanc) θεωρείται ως ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη για extreme sports. Ωστόσο, αυτό δε σταματά τους λάτρεις της περιπέτειας από όλον τον κόσμο να το επισκέπτονται κάθε χρόνο. Κατά μέσο όρο, 20.000 άνθρωποι το χρόνο επιχειρούν να αναρριχηθούν στο Mont Blanc. Πολλοί καταλήγουν με τραυματισμούς, ενώ δυστυχώς αρκετοί χάνουν μέχρι και την ίδια τους τη ζωή. Σύμφωνα με το περιοδικό Climbing Mont Blanc, στην υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης σημειώνονται περίπου 30-70 θάνατοι ετησίως.

2. Grand Canyon, Αριζόνα



Κάθε χρόνο επισκέπτονται το Γκραν Κάνυον πάνω από 4,5 εκατομμύρια επισκέπτες. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, κάθε χρόνο, περίπου 12 άνθρωποι αφήνουν την τελευταία τους πνοή στο πιο εντυπωσιακό φαράγγι των ΗΠΑ. Οι αιτίες θανάτου ποικίλουν από εξάντληση, υψηλή θερμοκρασία, αφυδάτωση, ιατρικές καταστάσεις, αυτοκτονίες και… ολισθήσεις από την άκρη του γκρεμού.

3. Teahupoo, Ταϊτή



Τα κύματα στο Teahupoo της Ταϊτής μπορούν να φτάσουν και τα 3 έως 7 μέτρα σε ύψος. Τα περίφημα κύματα στην περιοχή αυτή έχουν ένα «μοναδικό σχήμα», χάρη στο ρηχό κοραλλιογενή ύφαλο που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα theaustralian.com.au από το 2000 έχουν καταγραφεί πέντε θάνατοι.

4. Kokoda Track, Παπούα Νέα Γουινέα



Η περιοχή αυτή της ζούγκλας έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου και από τότε πολλοί Αυστραλοί την επισκέπτονται για να αποτίσουν φόρο τιμής στους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους εκεί. Το μονοπάτι Kokoda Track εκτείνεται σε μήκος 60 μιλίων και λέγεται ότι έχει στοιχίσει τη ζωή σε έξι Αυστραλούς περιπατητές, ενώ πάνω από 50 άτομα έχει χρειαστεί να μεταφερθούν με αεροδιακομιδή από εκεί.

5. New Smyrna Beach, Φλόριντα



Σύμφωνα με στοιχεία από το αρχείο International Shark Attack File από το 2004 έως και το 2014 είχαν σημειωθεί 701 επιθέσεις καρχαριών στον κόσμο. Από αυτές, οι 219 έγιναν στη Φλόριντα των ΗΠΑ, η οποία «κέρδισε» την πρωτιά από άλλους προορισμούς όπως η Χαβάη, η Αυστραλία και η Νότια Αφρική. Η πιο επικίνδυνη παραλία είναι η New Smyrna Beach, όπου σημειώνονται οι περισσότερες επιθέσεις καρχαριών ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο απ΄ οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

6. Skellig Michael, Ιρλανδία



Το εντυπωσιακό νησί Skellig Michael βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό και ανήκει στην Ιρλανδία. Το 1996 εντάχθηκε στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, χάρη σε ένα αρχαίο χριστιανικό μοναστήρι που υπάρχει εκεί και το οποίο είχε κατασκευαστεί κάπου ανάμεσα στον 6ο και 8ο αιώνα. Τα 600 σκαλοπάτια του είναι πάνω από 1.000 ετών και οδηγούν στις απόκρημνες πλευρές της βραχονησίδας. Είναι όμως πολύ ολισθηρά και άκρως επικίνδυνα. Το 2009 δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εκεί.

7. «Death Road», Λα Παζ, Βολιβία



Είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο. Και μόνο κοιτώντας τη φωτογραφία, καταλαβαίνει κανείς γιατί. Ο δρόμος North Yungas Road είναι γνωστός ως «ο δρόμος του θανάτου», γιατί κάθε χρόνο εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε αυτόν. Έχει μήκος 69 χιλιομέτρων και βρίσκεται σε υψόμετρο 600 περίπου μέτρων, χωρίς προστατευτικά στις άκρες. Το εντυπωσιακό σκηνικό προσελκύει πάνω από 25.000 ποδηλάτες το χρόνο. Κάθε χρόνο σημειώνονται περίπου 300 θάνατοι.

8. Mount Hua Shan, Κίνα



Είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα, σανιδένια στον κόσμο. Βρίσκεται σε υψόμετρο 2.154 μέτρων στο όρος Hua Shan και οδηγεί σε ένα ιερό βουνό για τους ταοϊστές. Κάθε χρόνο το επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες και προσκυνητές, όμως περίπου 100 χάνουν τη ζωή τους εκεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.