Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Εισαγγελέας για τις εφημερίες των ειδικών γιατρών στο ΑΧΕΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παραγγελία για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη, με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, σύμφωνα με τα οποία, τις τελευταίες μέρες, λόγω μειωμένων κονδυλίων, οι ειδικοί γιατροί στο κλινικό εργαστήρι πυρηνικής ιατρικής και σε άλλα εργαστήρια ή τομείς του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, δεν συμμετέχουν σε καμία από τις εφημερίες του νοσοκομειακού Ιδρύματος.

Η ανώτερη εισαγγελέας παρήγγειλε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης Αργυρή Βαλούση τη διεξαγωγή έρευνας, η οποία ανατέθηκε σε πταισματοδίκη, προκειμένου να διακριβωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής και της παράβασης καθήκοντος. Στο πλαίσιο της έρευνας, θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για να ελεγχθεί αρχικά η βασιμότητα των καταγγελιών.

Σ' αυτές προέβησαν οι γιατροί του κλινικού εργαστηρίου πυρηνικής ιατρικής του ΑΧΕΠΑ, σε επιστολή που απέστειλαν στη διοίκηση του νοσοκομείου, με κοινοποίηση στην 4η υγειονομική περιφέρεια και στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

«Το ΑΧΕΠΑ είναι το μόνο νοσοκομείο χωρίς εφημεριακή κάλυψη με ειδικό γιατρό, ούτε καν με ετοιμότητα. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί και την περαιτέρω οικονομική και επιστημονική υποβάθμιση των γιατρών» τονίζουν στην επιστολή. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, επιτρέπεται να εφημερεύουν μόνο οι ειδικευόμενοι, κάτι, που κατά τους ίδιους, είναι παράνομο κι επικίνδυνο και δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο νοσοκομείο, ενώ αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι η μη έγκαιρη εξυπηρέτηση των ασθενών και κυρίως των πασχόντων από χρόνιες παθήσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.