Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ο 30άρης Έλληνας του Forbes

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είναι Έλληνας, είναι νέος και είναι και ένας από τους 30 καλύτερους της λίστας του Forbes για το 2015.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το περιοδικό Forbes παρουσίασε τη λίστα «30 under 30», ήτοι οι 30 που είναι κάτω των 30, στον τομέα της τεχνολογίας κατανάλωσης για το 2015. Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται κατά κύριο λόγο άνθρωποι που μετατρέπουν τον κινητό σας σε τηλεχειριστήριο της ζωής σας. Στο νούμερο 4 αυτής της λίστας, βρέθηκε και ο έλληνας, Γιώργος Μπούσης, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Raise.

Ο 30άρης Έλληνας του Forbes

Ο Γιώργος είναι γιος του επιχειρηματία Δημήτρη και της Ελένης Μπούση και μέχρι να δημιουργήσει την δική του επιτυχημένη επιχείρηση εργαζόταν μαζί με τον πατέρα του από τον οποίο λέγεται πως κληρονόμησε και το επιχειρηματικό δαιμόνιό του.

«Θα έλεγα ότι οι μεγαλύτεροι μέντορές μου είναι οι γονείς μου Ελένη και Δημήτρης. Η μητέρα μου γιατί πιστεύει σε μένα, με υποστηρίζει, με επισκέπτεται συνεχώς στη δουλειά και είναι το δεξί μου χέρι. Και ο πατέρας μου, γιατί είναι ως άνθρωπος είναι το πρότυπο του πατέρα με τα επιτεύγματά του, τις επιχειρήσεις και τον εαυτό του ως ένας καταπληκτικός πατέρας» δήλωσε σε συνέντευξή του.

Η δική του εταιρεία, Raise, απασχολεί σήμερα 100 εργαζόμενους ενώ υπολογίζεται πως αξίζει περισσότερο από 18 εκατ. δολάρια. Στην ουσία σας επιτρέπει να αγοράζετε και να πωλείται τις κάρτες δώρων από το κινητό σας ή από τον υπολογιστή. Οι δωροκάρτες είναι χωρισμένες ανά κατηγορίες και παρέχουν εκπτώσεις σε πάσης φύσεως προϊόντα και αγαθά, από καφέ και τρόφιμα, μέχρι βιβλία, είδη ένδυσης, ηλεκτρονικά είδη, θεάματα, περιοδικά, είδη άθλησης, ό,τι είναι χρήσιμο στην καθημερινότητά μας.

Η ιδέα της Raise ανακυκλώνει στην ουσία μια τεράστια χρηματική αγορά από δωροκάρτες που αγοράστηκαν αλλά έμειναν στα αζήτητα.

«Δεν προσπαθούμε να ανακαλύψουμε εκ νέου τον τροχό, μάλλον είμαστε η λύση ενός πραγματικού προβλήματος. 115 δις δολάρια σε κάρτες δώρων αγοράστηκαν το 2012. 20% έχουν μείνει αδιάθετες. Με 63 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα πηγαίνει χαμένο, η Raise.com δημιουργήθηκε για να βάλει τα χρήματα πίσω στην αγορά. Εμείς δίνουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να πωλούν ανεπιθύμητες κάρτες ή αχρησιμοποίητα δώρα ή να αγοράσουν με έκπτωση κάρτες δώρων. Παίρνουμε μια προμήθεια από την συναλλαγή μόνο όταν η κάρτα δώρο πουλιέται και φέρνει πραγματική αξία για όλους τους χρήστες της πλατφόρμας μας»


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.