Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Αύξηση ορίων ηλικίας για 120.000 άτομα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από 2 έως και 7 έτη για περίπου 120.000 ασφαλισμένους μέσω περιορισμού των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων έβαλε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς η κυβέρνηση. Συνολικά, εκτιμάται ότι περίπου 250.000-270.000 βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη συνταξιοδότηση με ειδικά όρια είτε για πρόωρη είτε για πλήρη σύνταξη.

Από αυτούς περίπου 150.000 ασφαλισμένοι έχουν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, έχουν δηλαδή έως το 2012 συμπληρώσει τόσο τα απαιτούμενα κάθε φορά έτη ασφάλισης, όσο και το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης. Αυτοί δεν αναμένεται να θιγούν και μπορούν να βγουν στη σύνταξη όποτε το επιθυμούν, γνωρίζοντας βέβαια ότι εάν πρόκειται για πρόωρη, αυτή θα είναι σημαντικά μειωμένη.

Βάσει των εκτιμήσεων, απομένουν περίπου 120.000 ασφαλισμένοι που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα, έχουν δηλαδή συμπληρώσει τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης ως το 2012 αλλά πρέπει να περιμένουν από 2 έως 7 χρόνια, προκειμένου να «πιάσουν» και το απαιτούμενο κάθε φορά όριο ηλικίας συνταξιοδότησης. Αυτοί, θεωρούνται πιθανοί στόχοι μιας ενδεχόμενης αύξησης των ενδιάμεσων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας διαβεβαιώνει ότι δεν θα θιγούν μητέρες με ανήλικα τέκνα, άτομα με ειδικές ανάγκες, εργαζόμενοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα καθώς και ασφαλισμένοι πριν από το 1983.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.