Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Παρελθόν οι παγωμένες νύχτες για 15 άτυχα κορίτσια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο χειμώνας για τη Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου Άγιος Αλέξανδρος, στην οποία φιλοξενούνται 15 κορίτσια (άπορα, ορφανά, κακοποιημένα) ηλικίας από 6 έως 24 ετών, είναι δύσκολος. Λόγω των οικονομικών δυσχερειών τα βράδια είναι παγωμένα καθώς η θέρμανση δεν είναι επαρκής. Από τον επόμενο χειμώνα όμως τα κορίτσια της Στέγης θα ζουν σε ένα ζεστό σπιτικό.



Η Στέγη χάρη στα φωτοβολταικά που θα τοποθετηθούν στην ταράτσα της θα έχει δωρεάν, καθαρή θέρμανση από τον ήλιο. Το παραπάνω θα γίνει πραγματικότητα ύστερα από την καμπάνια που ξεκίνησε η Greenpeace τον περασμένο Δεκέμβριο και η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Η περιβαλλοντική οργάνωση καλούσε τους πολίτες να προσφέρουν χρήματα για να αγοραστούν φωτοβολταικά.

Ο στόχος ήταν να συγκεντρωθούν σε δυο μήνες 70.000 ευρώ. Τόσα χρήματα απαιτούνται για την αγορά των φωτοβολταικών και τις απαραίτητες τεχνικές εργασίες. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι κατέθεσαν προσφορές και έτσι συγκεντρώθηκαν περίπου 40.105 ευρώ.

Το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από την Greenpeace, από ιδιώτες και εταιρίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να βοηθήσουν. Ήδη αγοράστηκαν τα πρώτα φωτοβολταικά και πρόκειται να αρχίσουν οι εργασίες για την εγκατάστασή τους.


Πηγή: www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.