Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Αντιδράσεις για το κλείσιμο του ΙΚΑ στο Ηράκλειο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συμβολικός αποκλεισμός της εισόδου του υποκαταστήματος.

Με συμβολικό αποκλεισμό στην είσοδο του ΙΚΑ στην οδό Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο, αντέδρασαν η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, οι εργαζόμενοι και άλλοι φορείς στην απόφαση της διοίκησης του Ιδρύματος για το κλείσιμο του υποκαταστήματος.

Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ κατήγγειλαν ότι η διοίκηση του ΙΚΑ κλείνει καταστήματα που στεγάζονται σε ιδιόκτητους χώρους και χρησιμοποιεί ενοικιασμένα κτίρια, όπως αυτό της Αλικαρνασσού, πληρώνοντας ενοίκια 100.000 ευρώ το χρόνο.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε ανακοίνωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η χθεσινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ να καταργήσει το συγκεκριμένο υποκατάστημα, χωρίς να υπάρξει νωρίτερα διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς, μας προκαλεί αγανάκτηση αλλά και προβληματισμούς αφού η παραπάνω απόφαση δεν συνάδει με τις μέχρι τώρα εξαγγελίες της κυβέρνησης».

Παράλληλα, τονίζει ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες χιλιάδων πολιτών και το κλείσιμό του δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στην πόλη του Ηρακλείου.

Την αντίδρασή του εξέφρασε, επίσης, με έγγραφό του προς τον διοικητή ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ,το οποίο κοινοποίησε στον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη και τους βουλευτές του Νομού το Επιμελητήριο Ηρακλείου. Επίσης, με ανακοινώσεις τους, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και εκφράζουν την αντίθεση τους στο κλείσιμο του υποκαταστήματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.