Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Ζάκυνθος: Σάλος με την πώληση 15.000 στρεμμάτων στο Ναυάγιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ηλείοι με ρίζες από τη Ζάκυνθο έπεσαν θύματα της πολυσυζητημένης αγοραπωλησίας που έγινε στη Ζάκυνθο και στην ευρύτερη περιοχή του «Ναυαγίου». Το θέμα είχε έρθει στη δημοσιότητα το περασμένο καλοκαίρι, που έφεραν ως αγοραστή μίας τεράστιας έκτασης τον Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί.

Ζάκυνθος - Σάλος με την πώληση 15.000 στρεμμάτων στο Ναυάγιο

Η πώληση των 15.000 στρεμμάτων που παρουσιάστηκε τότε, δύο μήνες μετά λάμβανε διαστάσεις σκανδάλου, καθώς δημοσιεύτηκαν δεκάδες στοιχεία που έκαναν λόγο για πώληση όχι με τίτλους ιδιοκτησίας, αλλά με ενετικό διάταγμα που έφτασε στα χέρια κληρονόμου, ο οποίος και παρουσιάστηκε ως πωλητής σε εταιρεία Real Estate λιβανέζικων συμφερόντων. Όμως, μέρος της έκτασης που πωλήθηκε στην ξένη εταιρεία, ανήκει με τίτλους, δηλώνεται στην εφορία και καταβάλλονται φόροι κανονικά από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες-κληρονόμους, κάποιοι εκ των οποίων γεννήθηκαν και ζουν στον Πύργο.

Την αποκάλυψη έκανε στην εφημερίδα Πρωινή και στο ilialive.gr η νομική σύμβουλος των εμπλεκομένων στην υπόθεση Δώρα Καλάκου, που έχει αναλάβει να διαλευκάνει την υπόθεση και να αποκαταστήσει για λογαριασμό των πελατών της την πρωτοφανή αυτή αρπαγή ακίνητης περιουσίας.

Η κα Καλάκου αναφέρθηκε στο συμβόλαιο που συνάφθηκε σε συμβολαιογράφο της Αθήνας στις 7 Μαΐου 2014, όπου παρουσιάζεται ως πωλητής ο Γιώργος Χάρος και αγοραστής η εταιρεία «Pimana (Πιμάνα) Ανώνυμη Εταιρεία Ακινήτων», που εδρεύει στην Αθήνα κι εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της Τζουμάνα (Joumana) Μπεσάρα (Bechara), λιβανέζικων συμφερόντων. Η έκταση που πωλήθηκε, βρίσκεται στη θέση «Μονή Αναφωνήτριας» της τοπικής κοινότητας Αναφωνήτριας της Δημοτικής Ενότητας Ελατίων του δήμου Ζακύνθου. Η έκταση αυτή κατά νεότερη καταμέτρηση, σύμφωνα πάντα με το ως άνω συμβόλαιο, είναι τμ 14.387,40, ενώ στο ίδιο συμβόλαιο και σε άλλη του σελίδα αναγράφεται έκταση 14.467,49 τμ. Για την υπόθεση αυτή και με την κατηγορία της απάτης σε βαθμό κακουργήματος, έχει ήδη κατατεθεί από το συνήγορο του Μητροπολίτη Διονύσιο (Ζακύνθου) για λογαριασμό της Ιεράς Μητρόπολης Ζακύνθου και Στροφάδων και της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Κρημνών μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.