Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Άνεργη ζει δύο μήνες χωρίς ρεύμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, στην Παπαναστασίου, πολίτες και μέλη του Συντονισμού κατοίκων/συλλογικοτήτων της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη διακοπή ρεύματος σε άνεργη.

Όπως λένε, η γυναίκα δεν έχει κανένα εισόδημα και ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και δύο μήνες.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης έγινε, μέσω του ΔΕΔΔΗΕ κι όχι από εργολάβο, έτσι δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης για επανασύνδεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday, η οφειλή της ήταν 2.500, το ρεύμα αρχικά επανασυνδέθηκε, αλλά, όταν πήγε να κάνει διακανονισμό, της ζητήθηκε το 1/3 του ποσού, με αποτέλεσμα, λόγω αδυναμίας πληρωμής, να διακοπεί και πάλι η σύνδεση, αυτή τη φορά οριστικά, εδώ και δύο μήνες.

Όπως τονίζει ο Συντονισμός κατοίκων/συλλογικοτήτων της Τούμπας έχει τεράστια σημασία να αναδειχθεί το θέμα και, γενικότερα, το πρόβλημα των διακοπών ρεύματος και να απαιτηθεί η άμεση αντιμετώπιση του.

«Να απαιτήσουμε το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Να μην δεχθούμε άλλη υποτίμηση στις ζωές μας. Με συλλογικό αγώνα και αλληλεγγύη στην πράξη», ανέφεραν στο κάλεσμά τους, ενώ ζήτησαν συνάντηση με το διευθυντή του υποκαταστήματος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, παρουσία και της άνεργης γυναίκας και ο διευθυντής ήταν θετικός ως προς το να γίνει αλλαγή των στοιχείων του λογαριασμού στο όνομα της γυναίκας από το όνομα του θανόντος πατέρα της, στο οποίο είναι σήμερα και να γίνει ρύθμιση για εξόφληση της οφειλής σε 48 δόσεις.

Πλέον, το θέμα βρίσκεται στα "χέρια" του ΔΕΔΔΗΕ, με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται, με στόχο να επανασυνδεθεί το ρεύμα ακόμη και σήμερα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.