Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Μπορεί ο διαβήτης να χτυπήσει ακόμα και τους αδύνατους;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο τύπου 2 διαβήτης, μια νόσος που θεωρείται ως η ασθένεια των παχύσαρκων και αγύμναστων ανθρώπων, μπορεί να εκδηλωθεί και σε άτομα δίχως περιττά κιλά – και σε αυτούς τους ανθρώπους φαίνεται ότι είναι πιο θανατηφόρος, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική μελέτη.

Οπως αναφέρει η «Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας» (JAMA), επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία από περισσότερους από 2.500 πάσχοντες από τύπου 2 διαβήτη, πολλούς από τους οποίους παρακολουθούσαν επί δεκαετίες. Οσοι εξ αυτών είχαν φυσιολογικό σωματικό βάρος κατά την εποχή της διάγνωσης της νόσου τους είχαν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν χάσει τη ζωή τους στο μεσοδιάστημα σε σύγκριση με όσους ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Οι ερευνητές δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς είναι δυνατό να συμβαίνει κάτι τέτοιο, γράφει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς». Εκτιμούν ωστόσο πως ίσως οι γιατροί αντιμετωπίζουν διαφορετικά τους αδύνατους διαβητικούς απ’ ό,τι τους παχύσαρκους, μην πιέζοντας τους πρώτους να κάνουν τις αλλαγές στη διατροφή και στον τρόπο ζωής που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την επιβίωσή τους.

«Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι οι αδύνατοι διαβητικοί θεραπεύονται λιγότερο επιθετικά», είπε η ερευνήτρια δρ Μερσέντες Ρ. Κάρνεθον, αναπληρώτρια καθηγήτρια Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή Feinberg του Πανεπιστημίου Northwestern. «Τα ευρήματά μας πραγματικά επιβεβαιώνουν πως ένας φυσιολογικού βάρους διαβητικός πρέπει να θεραπεύεται εξίσου επιθετικά με έναν υπέρβαρο ή παχύσαρκο».



Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.