Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Άμεσες οι αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκατοντάδες ζώα χάθηκαν από τις πλημμύρες.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως η καταγραφή των απωλειών του ζωικού κεφαλαίου στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Βασίλης Έξαρχος, τονίζοντας ότι άμεση θα είναι και η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους κτηνοτρόφους.

«Μέχρι στιγμής, στην περιοχή της Άρτας όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, έχουν καταμετρηθεί 600 απώλειες ζώων. Πιστεύω ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, καθώς τα κλιμάκια του Οργανισμού θα έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν μονάδες στις οποίες τώρα υπάρχει δυσκολία πρόσβασης» είπε. Σε ό,τι αφορά στη φυτική παραγωγή, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών από τον παγετό που είχε προηγουμένως πλήξει τις περιοχές και στη συνέχεια, να προσμετρηθούν και οι ζημιές από τις πλημμύρες.

Εκτός από τις ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο, καταστροφές διαπιστώνονται στον εξοπλισμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις των κτηνοτροφικών μονάδων. Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βαγγέλης Αποστόλου, άμεσα θα αποσταλούν προς έγκριση στην ΕΕ δύο φάκελοι, εκ των οποίων ο ένας θα αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις και ο δεύτερος στη φυτική παραγωγή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.