Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Παγωμένα σπήλαια κάτω από έναν παγετώνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας εντυπωσιακός, κρυστάλλινος λαβύρινθος - Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Τα σπήλαια που «κρύβονται» κάτω από τον παγετώνα Vatnajokull της Ισλανδίας μοιάζουν σαν ένα παγωμένο καλειδοσκόπιο χρωμάτων, καθώς αλλάζει ο φυσικός φωτισμός και δημιουργεί έναν εντυπωσιακό κρυστάλλινο λαβύρινθο.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες… ατρόμητοι τουρίστες επισκέπτονται το δίκτυο σπηλαίων του μεγαλύτερου παγετώνα της Ευρώπης στα νότια της Ισλανδίας.

Ο τοπικός ξεναγός Einar Runar Sigurosson προσφέρει την ευκαιρία σε τολμηρούς φωτογράφους να μπουν μέσα στα σπήλαια και να απαθανατίσουν με τους φακούς τους ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο.

Οι παγωμένοι εσωτερικοί θάλαμοι δημιουργούν ένα πανέμορφο σκηνικό, το οποίο αλλάζει χρώμα ανάλογα με τις αντανακλάσεις του φωτός.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στη στήλη Travel της MailOnline, ο παγετώνας καλύπτει μια έκταση 8.100 τετραγωνικών χιλιομέτρων (πάνω από το 8% του εδάφους της Ισλανδίας) και ο όγκος του εκτιμάται στα 3.300 κυβικά μέτρα.

Για όσους θα ήθελαν να προγραμματίσουν ένα ταξίδι στην «καρδιά» ενός παγετώνα, ή για όσους θέλουν απλά να χαζέψουν το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο, δείτε παρακάτω μερικές από τις φωτογραφίες που έχει τραβήξει ο Einar μέσα στον παγετώνα Vatnajokull:






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.