Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα το τριήμερο της Κ. Δευτέρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με πολύ κέφι αναμένεται να γιορτάσουν οι κάτοικοι της Αττικής το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς και να υποδεχτούν τη Σαρακοστή με τα παραδοσιακά Κούλουμα.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων γιορτάζει την Αποκριά με πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την πόλη. Συγκεκριμένα, σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν εργαστήρι κατασκευής αποκριάτικης μάσκας και παραδοσιακό παιχνίδι με θέμα «Ζαχαρομουτζουρώματα» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66, Θησείο). Μία ώρα μετά στον ίδιο χώρο η Συλλογή Θεάτρου Σκιών της οικογένειας του Σ. Χαρίδημου θα δώσει παράσταση με θέμα «Το καρναβάλι του Καραγκιόζη».

Στις 12 το μεσημέρι στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», στην Πλάκα, θα προβληθούν στιγμιότυπα αναβίωσης αποκριάτικων εθίμων της Σκύρου. Στη 1 μ.μ. στον πεζόδρομο του Μουσείου η Ένωση Ποντίων Μελισσίων θα «σκορπίσει» νότες παραδοσιακής Αποκριάς.

Στις 1.30 μ.μ. στην πλατεία Μοναστηρακίου θα διοργανωθεί αποκριάτικη συναυλία του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του δήμου Αθηναίων με τίτλο «Ας αρχίσουν οι χοροί».

Οι σημερινές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 8 μ.μ. στο Κέντρο Τεχνών (πάρκο Ελευθερίας) με συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και της Χορωδίας του δήμου Αθηναίων με «'Αρωμα παλιάς Αθήνας». Στη συναυλία θα ακουστούν μελωδίες του μεσοπολέμου, της επιθεώρησης, του κινηματογράφου και της ελληνικής οπερέτας. Την ίδια ώρα στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» θα φιλοξενηθεί αποκριάτικο πάρτι με ήχους από όλο τον κόσμο, που θα ερμηνεύσουν η «Voyage Jazz Band» και η Πηνελόπη Τζανετάκη.

Αύριο 11 π.μ.- 1 μ.μ. θα διοργανωθεί εργαστήριο κατασκευής αποκριάτικης μάσας στο Μουσείο «Δωδεκανησιακό Σπίτι» (Δωδώνης 119, Σεπόλια). Εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώνει και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» στις 12 το μεσημέρι. Στη 1 μ.μ. στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι σε συνεργασία με το Θέατρο Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου».

Στην πλατεία Πλυτά στο Παγκράτι θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι συναυλία ελληνικής παραδοσιακής μουσικής από τον Σπύρο Πολυκανδριώτη και την τετραμελή ορχήστρα του.

Λάτιν φιέστα θα παρουσιάσει η «Athens Big Band» στη 1 μ.μ. στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Συναυλία τσέπης θα δώσει η Εθνική Λυρική Σκηνή στις 6 μ.μ. στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος.

Η «αυλαία» των αποκριάτικων εκδηλώσεων θα πέσει στις 9 μ.μ. στην Πλάκα με παρέλαση καρναβαλιστών.

Το τριήμερο θα κορυφωθεί με τα παραδοσιακά κούλουμα που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων την Καθαρά Δευτέρα στο λόφο του Φιλοπάππου.

Σαρακοστιανά εδέσματα θα συνοδευτούν από μουσική, τραγούδι και χορό. Η γιορτή της Σαρακοστής θα αρχίσει στις 11 π.μ. Με τις μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Αθηναίων, ενώ μισή ώρα αργότερα τη σκυτάλη θα πάρει το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του δήμου Αθηναίων με συναυλία με τίτλο «Ας αρχίσουν οι χοροί». Παραδοσιακή μουσική θα ερμηνεύσουν οι Κωνσταντίνος Δήμου στο κλαρίνο και στο τραγούδι οι Νάντια Καραγιάννη, Νίκος Καραγιάννης, Δώρα Λουίζου και Μανώλης Σκουλάς.

Κούλουμα με παραδοσιακή μουσική διοργανώνονται την ίδια ώρα και στο πάρκο ΚΑΠΑΨ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο 'Ανω Αμπελοκήπων.

Εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα διοργανώνουν δήμοι σε όλη την Αττική. Μεταξύ άλλων γιορτές θα στηθούν στην πλατεία Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη, στο κλειστό Γυμναστήριο της οδού Νότου στην Αγία Παρασκευή, στον Πράσινο Λόφο στο Ηράκλειο Αττικής, στον υπαίθριο χώρο Αμαλίειου στο Μαρούσι, στην παραλία της Φρεαττύδας στον Πειραιά και στις πλατείες Θεμιστοκλή και Αγίων Αναργύρων στον Πειραιά.

Επίσης, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη στις 11 π.μ. για να πετάξουν μαζί χαρταετούς.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.