Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Τα κυβερνητικά σχέδια για χρέη, δάνεια και φόρους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κούρεμα κόκκινων δανείων ανάλογα με τη μείωση του εισοδήματος του δανειολήπτη θα υποσχεθεί η νέα κυβέρνηση για όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η «νέα σεισάχθεια», όπως την έχει ονομάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι ένας από τους πυλώνες του προγράμματος της κυβέρνησης για την ανακούφιση μιας μεγάλης κατηγορίας θυμάτων της οικονομικής κρίσης στη χώρα. Θα βασίζεται στη δημιουργία ενός δημόσιου φορέα ο οποίος θα διαχειρίζεται τα δάνεια αυτά και θα εμπνέεται από τα πρότυπα του αμερικανικού προγράμματος του προέδρου Ομπάμα «Κάντε το σπίτι σας προσιτό».

Σε ένα άλλο μέτωπο, της φοροδιαφυγής, τα κυβερνητικά σχέδια προβλέπουν έμφαση στην κατάρτιση του περιουσιολογίου, όπως και στους ελέγχους των λεγόμενων «τριγωνικών σχέσεων» εταιρειών που καταφεύγουν σε φορολογικούς παραδείσους, ενώ δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου των καυσίμων.

Η φορολογική αναδιάρθρωση και η καταπολέμηση της διαφθοράς θα είναι δύο από τα βασικά όπλα με τα οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει να διαπραγματευθεί με τους δανειστές, με το επιχείρημα ότι θα τα καταφέρει εκεί που οι προηγούμενοι απέτυχαν.

Προς το παρόν, πάντως, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει έτοιμη πρόταση προς την κυβέρνηση, για να αυξήσει άμεσα τα έσοδα με μια «περαίωση» των φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια. Ο χρόνος πιέζει, καθώς μόνο τον Ιανουάριο τα έσοδα υστέρησαν έναντι των στόχων κατά 700 εκατ. ευρώ.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.