Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Το Δημόσιο διεκδικεί 18.500 ακίνητα από το 1860

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα σχετικά ειδοποιητήρια έχουν ήδη φτάσει σε πολλούς ιδιοκτήτες.

Περίπου 18.500 σπίτια και οικόπεδα διεκδικεί το Δημόσιο από τους ιδιοκτήτες τους με βάση εκτάσεις που ήταν χαρακτηρισμένες ως δασικές πριν από 100 ή και 150 χρόνια!

Η υπόθεση αυτή γυρνά πίσω ακόμη και στην εποχή της ενθρόνισης του βασιλιά Όθωνα στα 1860. Με τίτλους ιδιοκτησίας και χρησικτησίας, το ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί ακίνητα σε δήμους της Αττικής που με τα τότε δεδομένα ήταν δασικές εκτάσεις.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, ήδη χιλιάδες ειδοποιητήρια έχουν αποσταλεί ταχυδρομικά σε χιλιάδες ιδιοκτήτες οικοπέδων και σπιτιών, με τα οποία οι ιδιοκτήτες ενημερώνονται ότι οι περιουσίες τους είναι αντικείμενο διεκδίκησης από το ελληνικό κράτος. Οι εκτάσεις αυτές είναι κυρίως στους δήμους Νέου Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Αγίας Βαρβάρας, Περιστερίου, Χαϊδαρίου και Γαλατσίου βρέθηκαν το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο του Δημοσίου, ενώ έπονται και άλλες μέσα στους επόμενους μήνες.

Η εφημερίδα επικαλείται και δήλωση της διευθύντριας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αττικής, Ευαγγελίας Κωφού που ισχυρίζεται πως «δεν φταίμε εμείς, το θέμα υποκινήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δασών Αττικής».

Χαρακτηριστική η περίπτωση μιας ηλικιωμένης γυναίκας από την περιοχή Κάτω Ψαλίδι Ηρακλείου, που έλαβε ειδοποιητήριο ότι το διαμέρισμα της θα το διεκδικήσει το Δημόσιο επειδή έχει χτιστεί σε οικόπεδο που ανήκε στο Δημόσιο πριν από 150 χρόνια, δηλαδή επί βασιλείας Όθωνα. Η γυναίκα λιποθύμησε όταν διάβασε το ειδοποιητήριο.

Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση μιας απίστευτης υπόθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες .

Οι περιοχές αυτές είναι πλέον εντός σχεδίου πόλης και σε αυτές έχουν χτιστεί μονοκατοικίες και πολυκατοικίες. Στην πορεία αυτές οι εκτάσεις αποχαρακτηρίστηκαν από δασικές σε χορτολιβαδικές και, έστω με αυτόν τον χαρακτηρισμό, το Δημόσιο τις θεωρεί περιουσία του, με αποτέλεσμα σήμερα όλες οι αγοραπωλησίες οικοπέδων να κρίνονται παράνομες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.