Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Διάσημοι πότες και οι επιλογές τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

1.Mojito – Ernest Hemingway

Μπορεί να έχετε στο μυαλό σας τον Hemingway να γράφει με ένα ποτήρι ουίσκι στο πλάι. Η αλήθεια είναι ότι στον διάσημο συγγραφέα άρεσε το ρούμι με το δυόσμο

2.Madeira – Ben Franklin

Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, ένας από τους μεγαλύτερους εθνοπατέρες των ΗΠΑ, ήταν κατά τους ιστορικούς «γερό ποτήρι». Ποτό της επιλογής του ήταν το πορτογαλικό κρασί Μαδέρα.

3.Gin Rickey – F. Scott Fitzgerald

Ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας προτιμούσε το τζιν. Στα τελευταία χρόνια της ζωής του για πρακτικούς λόγους. Επειδή, όπως λέγεται, είχε ανακαλύψει ότι δεν «εντοπιζόταν» στην αναπνοή του κι έτσι απέφευγε τα σχόλια των φίλων του. Το ποτό, βέβαια, ήταν μεγάλη αδυναμία του Scott Fitzgerald πράγμα που κατέστρεψε την υγεία του. Υπήρξε αλκοολικός ήδη από νεαρή ηλικία, ενώ κατά τη δεκαετία του '20, ο προσωπικός του μύθος ήταν συνδεδεμένος με την ιδιότητα αυτή. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της υγείας του, ειδικά κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1930. Το 1940 υπέστη δύο καρδιακές προσβολές. Η τελευταία, στις 21 Δεκεμβρίου προκάλεσε και το θάνατό του σε ηλικία 44 ετών.

4.Screwdriver – Truman Capote

Ο Καπότε το ζητούσε και το ονόμαζε «το πορτοκαλί ποτό μου». Ίσως γιατί πάντα ήθελε να αφήνει το στίγμα του στα πράγματα.

5.Margarita – Jack Kerouac

Το μεγαλύτερο ποσοστό των συγγραφέων έχει αδυναμία στο αλκοόλ. Ο Τζακ Κέρουακ όχι μόνο δεν αποτελούσε εξαίρεση αλλά το πλήρωσε - και αυτός - με την ίδια του τη ζωή. Πέθανε σε ηλικία 47 χρονών, στις 20 Οκτωβρίου 1969, από εσωτερική αιμορραγία, λόγω κίρρωσης τού ήπατος. Ποτό που προτιμούσε να πίνει ήταν η Margarita.

6.Scotch – Humphrey Bogart

Φυσικά και έπινε ουίσκι ενώ επιπλέον υποστήριζε ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Africa Queen το συγκεκριμένο ποτό τον έσωσε. Πως; Όταν όλο το καστ της ταινίας προσβλήθηκε από δυσεντερία τον ίδιο τον έσωσε - λέει - η διατροφή που έκανε με κονσέρβες λαχανικών και ουίσκι.

7.Martini – James Bond

Κινηματογραφικός χαρακτήρας, διάσημος για τη σταθερότητα του στις προτιμήσεις του. Το κλασσικό μαρτίνι όμως - χτυπημένο, όχι ανακατεμένο - στην τελευταία ταινία, το Skyfall αντικαταστάθηκε από μια μπύρα Heineken. Άτιμη χορηγία...

8.Whiskey and water/Highball – Winston Churchill

Πρόσεχε τη διατροφή του (λέμε τώρα) γι’ αυτό και έπινε ουίσκι για πρωινό.

9.White Russian – Jeff Lebowski

Ο χαρακτήρας που ερμήνευσε ο Τζεφ Μπρίτζες στην μεγάλη οθόνη έπινε και απολάμβανε βότκα White Russian

10.Absinthe – Pablo Picasso

Αν η κατανάλωση οινοπνεύματος όταν ο καλλιτέχνης βρίσκεται σε δημιουργική φάση επηρεάζει, τότε ο Pablo Picaso, «ο πότης Αψέντι», για όλες τις φιάλες του ποτού που κατανάλωσε έκανε μια μεγάλη επένδυση. Το 2010, το έργο του «μπλε περίοδος» πωλήθηκε για 51,2 εκατομμύρια δολάρια.

11.Bud Light – Barack Obama

Θα περίμενε κανείς από τον πλανητάρχη να ηρεμεί το βράδυ στο οβάλ γραφείο του με ένα σκληρό ποτό. Ο Μπάρακ Ομπάμα οπαδός της υγιεινής ζωής ότι περισσότερο «βαρύ» μπορεί να πιει είναι μια Bud Light.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.