Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Αύξηση κατά ένα τρίτο σημείωσαν το 2014 οι βιασμοί στο Νέο Δελχί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ανακοίνωσε η αστυνομία της Ινδίας.

Ο αριθμός των βιασμών στο Νέο Δελχί αυξήθηκε κατά σχεδόν ένα τρίτο το 2014, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, ένα στοιχείο που αποδεικνύει το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό των περιστατικών βίας που σημειώνονται στην πρωτεύουσα της Ινδίας.

Η αστυνομία του Νέου Δελχί κατέγραψε 2.069 υποθέσεις βιασμού στην πόλη από τον Ιανουάριο του 2014 ως τις 15 Δεκεμβρίου, έναντι 1.571 την προηγούμενη χρονιά, αύξηση κατά 31,6%, δήλωσε ο διοικητής της Μπιμ Σεν Μπάσι στη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου.

Το Νέο Δελχί αποκαλείται «η πρωτεύουσα των βιασμών» μετά τον ομαδικό βιασμό μιας φοιτήτριας σε ένα λεωφορείο τον Δεκέμβριο του 2012, μια υπόθεση που είχε προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών στη χώρα και οδήγησε τις αρχές να σκληρύνουν τους νόμους που αφορούν τη σεξουαλική βία.

Η δημοσιοποίηση των στατιστικών αυτών στοιχείων συμπίπτει με την απόφαση της ινδικής δικαιοσύνης να παραταθεί κατά τρεις ημέρες η κράτηση ενός οδηγού ταξί της υπηρεσίας Uber, ο οποίος φέρεται να βίασε μια γυναίκα στο αυτοκίνητό του στις 5 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα πάντως με την αστυνομία, η αύξηση του ποσοστού των βιασμών δεν σημαίνει ότι το Νέο Δελχί είναι πιο επικίνδυνο για τις γυναίκες από άλλες ινδικές πόλεις, αλλά μάλλον ότι τα θύματα καταγγέλλουν πιο εύκολα τις επιθέσεις που δέχονται.

«Καταγράφηκαν περισσότερα περιστατικά διότι οι γυναίκες μάς εμπιστεύονται περισσότερο», σχολίασε ο Μπάσι, παρόλο που παραδέχθηκε ότι πρέπει να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
«Μένει να αλλάξει η νοοτροπία της κοινωνίας και της αστυνομίας, ώστε τα εγκλήματα (κατά των γυναικών) να καταγγέλλονται και να καταγράφονται», πρόσθεσε.

Ο Μπάσι επεσήμανε επίσης ότι στα γραφεία υποδοχής κακοποιημένων γυναικών, που έχουν δημιουργηθεί στα αστυνομικά τμήματα, καταγράφηκαν περισσότερες από 36.000 καταγγελίες για άλλα αδικήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.