Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

«Πνίγεται» στα σκουπίδια η Τρίπολη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Δήμος δεν έχει χώρο προκειμένου να διατεθούν.

Λόφους σχηματίζουν τα σκουπίδια σε όλες τις γειτονιές της Τρίπολης, για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα. Τα σκουπίδια βρίσκονται στους δρόμου για περισσότερες από είκοσι ημέρες, αφού ο Δήμος δεν έχει χώρο προκειμένου να διατεθούν.

Η μεταφορά των σκουπιδιών της Τρίπολης στο ΧΥΤΑ Φυλής σταμάτησε πριν τα Χριστούγεννα, δεδομένου ότι συμπληρώθηκε το όριο του όγκου απορριμμάτων, για το οποίο είχε άδεια και είχε πληρώσει ο Δήμος για να μεταφέρει και δεν του έχει επιτραπεί περαιτέρω εναπόθεση.

Στο κέντρο της πόλης ο Δήμος στοιχειωδώς προσπαθεί να μαζέψει τα σκουπίδια, αλλά στην υπόλοιπη πόλη, το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο και σε ορισμένα σημεία οι σακούλες των σκουπιδιών έχουν επεκταθεί, έχουν ανοίξει με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να περνούν οριακά από τους λόφους που έχουν δημιουργηθεί.

Επιπλέον, στον περίβολο του Παναρκαδικού νοσοκομείου Τρίπολης, έχουν στοιβαχτεί σε μαύρες σακούλες, τόνοι με επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα κι όπως υπογραμμίζει ο πρώην πρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Γιώργος Παπασταματάκης, εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια υγεία και πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν.

Η κατάσταση είναι δύσκολη κι ανησυχητική, αφού η δημοτική αρχή προσπαθεί να βρει λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα και χώρο εναπόθεσης, ακόμα και με μεταφορά σε πολύ μακρινές περιοχές, χωρίς ωστόσο να έχουν ευοδωθεί οι προσπάθειες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.