Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας Ζέλιου Ζέλεφ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για «μεγάλη απώλεια» κάνει λόγο ο Ρόσεν Πλέβνελιεφ.

Έφυγε από τη ζωή σήμερα, σε ηλικία 79 ετών, ο δρ. Ζέλιου Ζέλεφ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Βουλγαρίας από το 1990 έως το 1997. Ήταν φιλόσοφος, πολιτικός και ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Βουλγαρίας, μετά την πτώση του κομμουνιστή ηγέτη Τόντορ Ζίβκοφ και τις αλλαγές του 1989.



Σε συλλυπητήρια επιστολή του προς τους συγγενείς και τους οικείους του Ζέλιου Ζέλεφ,ο βούλγαρος πρόεδρος Ρόσεν Πλέβνελιεφ υπογράμμισε ότι «με τη ζωή και το έργο του ο δρ. Ζέλιου Ζέλεφ εκίνησε την πορεία που συνεχίζουμε να ακολουθούμε σήμερα - του κράτους και τους έθνους που προχωρά με μεγαλύτερη σιγουριά στο μόνο δυνατό δρόμο για τους πολίτες της Βουλγαρίας - το δρόμο προς την εδραίωση μιας δημοκρατίας ευρωπαϊκού τύπου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών».

«Είναι ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Βουλγαρίας, ένα σύμβολο της ειρηνικής μετάβασης, της ανοχής, και της αναζήτησης εθνικής σύμπνοιας, ώστε όλοι μας - ως Βούλγαροι και Ευρωπαίοι - να έχουμε αξιοπρεπές μέλλον», επισημαίνει στη συλλυπητήρια επιστολή του ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Focus.

«Κατανοώ ότι είναι αδύνατο να βρεθούν οι κατάλληλες λέξεις για να απαλύνουν τον πόνο από την απερίγραπτη απώλεια», αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλγαρίας και εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια εκ μέρους του βουλγαρικού έθνους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.