Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Αστυνομικός κινδυνεύει με φυλάκιση για σχόλια στο facebook

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για «υπεράσπιση εγκλήματος» κατηγορείται ένας Τούρκος αστυνομικός, η δίκη του οποίου ξεκίνησε σήμερα σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Ο αστυνομικός κατηγορείται ύστερα από τα σχόλια που δημοσίευσε στο Facebook μετά τον θάνατο ενός νεαρού διαδηλωτή στη διάρκεια των κινητοποιήσεων του 2013.

Ο κατηγορούμενος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση επειδή εξέφρασε τη χαρά του για τον θάνατο του Μπερκίν Ελβάν, 15 ετών, ο οποίος παρέμεινε για καιρό σε κώμα μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι από δακρυγόνα που έριξε η αστυνομία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν.

Ο αστυνομικός κατηγορείται ότι ανέβασε στο Facebook στις 11 Μαΐου 2014, την ημέρα της κηδείας του Ελβάν έπειτα από 269 ημέρες σε κώμα, κακοήθεις δηλώσεις σε βάρος του.

«Φιλώ το χέρι του αστυνομικού που στόχευσε στο κεφάλι σου», ήταν ένα από τα σχόλιά του. 
Η δίκη του αστυνομικού αναμένεται να διαρκέσει μήνες.

Ο θάνατος του Μπερκίν, που είχε βγει για να αγοράσει ψωμί στις 16 Ιουνίου 2013 σε μια συνοικία της Κωνσταντινούπολης κοντά στο σημείο που διεξάγονταν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, είχε προκαλέσει νέο κύμα αντιδράσεων εναντίον της κυβέρνησης τότε πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.