Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Το 8ο Κοινωνικό Παντοπωλείο της «Αποστολής» εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος είναι η εξυπηρέτηση 300 οικογενειών.

Το όγδοο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών λειτουργεί από χθες σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας και το Δήμο Νέου Ηρακλείου πλησίον του ΗΣΑΠ και στόχο την εξυπηρέτηση 300 οικογενειών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην ανάγκη υπέρβασης της κρίσης, στη στήριξη των εμπερίστατων συνανθρώπων μας για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. «Η συνεργασία είναι αυτό που λείπει περισσότερο στον τόπο μας καθώς επίσης η έλλειψη συνεννόησης και συναίνεσης είναι αυτή που δημιουργεί τα τεράστια προβλήματα».
Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ υπογράμμισε ότι ακολουθεί στη διαποίμανση της επαρχίας του όσα του δίδαξε με τις πράξεις του ο Αρχιεπίσκοπος κατά τη διάρκεια της πολύχρονης συνεργασίας τους. Αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας που έχει ο τόπος και έφερε ως παράδειγμα τη δημιουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου με την «Αποστολή» και το Δήμο Ηρακλείου που του παραχώρησε το χώρο. «’Οραμά μας, είπε, είναι να συμβάλλουμε, να βοηθήσουμε να στηθεί και να επεκταθεί στη Μητρόπολη ένα κοινωνικό έργο προκειμένου να καταπολεμηθεί η σύγχρονη μάστιγα στη χώρα η φτώχεια. Ευχή μου πάντως είναι τα Κοινωνικά Παντοπωλεία να πάψουν να υπάρχουν το συντομότερο δυνατό».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.