Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Η βιομηχανία σφαγής σκύλων στο Βιετνάμ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κλέβουν τα ζώα από σπίτια, τα χτυπούν μέχρι θανάτου και… τα σερβίρουν σε εστιατόρια.

Χιλιάδες σκύλοι πέφτουν θύματα των ανθρώπων που εποφθαλμιούν τη σάρκα τους για να τη σερβίρουν σε ένα πιάτο. Στο Βιετνάμ το κρέας τους είναι στο μενού αρκετών εστιατορίων.

Οι επιτήδειοι κλέβουν τα δύστυχα πλάσματα από σπίτια, όπου τα έχουν ως κατοικίδια, για να τα κάνουν… λιχουδιές. Ένα ντοκιμαντέρ του Channel 4 κατέγραψε τις θλιβερές αυτές ιστορίες με τίτλο «Λαθραίος Κόσμος». Οι εικόνες είναι πραγματικά συγκλονιστικές και σκληρές. Όπως αναφέρεται κάθε μέρα κλέβονται χιλιάδες σκύλοι και καταλήγουν σε κλουβιά. Παρακολουθώντας μια «επιχείρηση» κλάπηκαν 2.000 ζώα και φυλακίστηκαν σε κλουβιά, στοιβαγμένα κατά 200! Μεταφέρονται στην πρωτεύουσα Ανόι και τοποθετούνται σε λάκκους προτού τα σφάξουν.

Ο Kieu Vu, ο ιδιοκτήτης ενός σφαγείου είπε στο κανάλι ότι σφάζει περίπου 30 σκύλους ημερησίως. Αν και υπάρχουν κανόνες στο Βιετνάμ για τη σφαγή των άλλων ζώων, συμπεριλαμβανομένων των βοοειδών, των χοίρων και των πουλερικών, δεν υπάρχουν για τα σκυλιά και το ντοκιμαντέρ δείχνει πώς οι σκύλοι θανατώνονται. Μάλιστα, δείχνει έναν να δέχεται χτυπήματα στο κεφάλι μέχρι τη στιγμή που πεθαίνει. Το ντοκιμαντέρ φιλοξενεί και συνεντεύξεις δύο κλεφτών σκύλων, οι οποίοι αναφέρουν ότι έχουν κερδίσει μέχρι και 100 δολάρια σε μια νύχτα απαγάγοντας κατοικίδια. Ο ένας από αυτούς παραδέχεται ότι έχει κλέψει περισσότερους από 3.000 σκύλους σε επτά χρόνια. Αν συλληφθούν από την αστυνομία αφήνονται ελεύθεροι με μικρά πρόστιμα, διότι εκεί η ζωή ενός σκύλου δεν είναι αρκετή για να στείλει κάποιον στη φυλακή, ούτε για ένα μικρό χρονικό διάστημα. άλλωστε, οι Αρχές υποστηρίζουν ότι οι φυλακές είναι τόσο γεμάτες, που δε χωρούν άλλους και μάλιστα για τέτοιου είδους αδικήματα!

Πάντως, οι ιδιοκτήτες σκύλων στο Βιετνάμ έχουν αρχίσει να παίρνουν τα δικά τους μέτρα για να σταματήσουν αυτή την απάνθρωπη βιομηχανία. Σε ένα χωριό του N-hi Trung 20 κλέφτες σκύλων έχουν βρει το θάνατο –τους έχουν πυροβολήσει- τα τελευταία πέντε χρόνια και πολλοί περισσότεροι έχουν πέσει θύματα άγριων ξυλοδαρμών. Οι χωρικοί δεν έχουν πρόβλημα να παραδεχθούν ότι χτύπησαν δύο κλέφτες σκύλων μέχρι θανάτου αν και τόνισαν ότι απλώς ήθελαν να τους κυνηγήσουν.

Η μεγάλη ζήτηση του κρέατος σκύλου στη χώρα και οι ελάχιστες προμήθειες που μπορούν να βρεθούν από άλλες χώρες έχει οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση των κλοπών των ζώων στο Βιετνάμ. Σημειωτέων, άλλη μια ανατριχιαστική λεπτομέρεια της μακάβριας αυτής υπόθεσης είναι ότι πολλοί ιδιοκτήτες εστιατορίων υποστηρίζουν ότι όσο πιο πολύ υποφέρει ο σκύλος πριν τη σφαγή, τόσο πιο νόστιμο είναι το κρέας του. έτσι, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δέρνουν τα ζωντανά χτυπώντας τα με μεταλλικούς σωλήνες.

Πάντως, ένα πιάτο με σκύλο μπορεί να φτάσει να κοστίζει μέχρι και 50 δολάρια σε αρκιβά εστιατόρια του Ανόι.

Δείτε τις φωτογραφίες από το ντοκιμαντέρ του Channel 4, αλλά και ένα παλιότερο βίντεο ακτιβιστικής οργάνωσης για το εμπόριο σκύλων σε ασιατικές χώρες…









Κλέφτες σκύλων εν ώρα... έργου.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.