Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Πώς θα επιβιώσετε σε περίπτωση αεροπορικής συντριβής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ειδικά σεμινάρια σας μαθαίνουν τον τρόπο.

Ελάχιστος είναι ο κόσμος που ξέρει τι πρέπει να κάνει όταν ένα αεροπλάνο χρειαστεί να κάνει αναγκαστική προσγείωση. Σχεδόν κανείς δεν προσέχει τις οδηγίες και την παρουσίαση που κάνουν οι αεροσυνοδοί.

Από το 2004 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Euronews, περίπου 15.000 άτομα έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο της British Airways για τους κανόνες ασφαλείας των πτήσεων.

Ο χώρος που γίνονται τα μαθήματα βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου. Το σεμινάριο βοηθά τους επιβάτες να εξοικειωθούν με διάφορες διαδικασίες που χρειάζεται να γίνουν, όταν το αεροσκάφος αντιμετωπίζει κίνδυνο.

«Ξεκινάμε με μια άσκηση έκτακτης ανάγκης και εκκένωσης του αεροσκάφους. Βοηθά τους συμμετέχοντες να σκεφτούν τι συμβαίνει. Παρακολουθούν την παρουσίαση των κανόνων ασφαλείας και χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που παίρνουν ως άσκηση μνήμης για να ξέρουν τι θα κάνουν μετά. Το πιο σημαντικό είναι ότι ξέρουν ποια είναι η σωστή θέση σε περίπτωση πτώσης και μαθαίνουν πώς να προετοιμάζονται για να εγκαταλείψουν το σκάφος από τις πόρτες πάνω από τα φτερά» δήλωσε ο Άντι Κλαμπ, εκπαιδευτής ασφαλείας της British Airways.

Στο σεμινάριο γίνονται προσομοιώσεις πτήσεων και στους συμμετέχοντες παρουσιάζονται κανονικά οι οδηγίες ασφαλείας και εξόδου από το αεροπλάνο, από έναν αεροσυνοδό.

«Οι επιβάτες αισθάνονται πάντα ότι είναι εκτός «παιχνιδιού», ότι δεν έχουν έλεγχο των πραγμάτων. Τους βάζουμε λοιπόν σε μια διαδικασία άμεσης εκκένωσης του αεροσκάφους και τους δίνουμε την ευκαιρία να μελετήσουν όλη τη διαδικασία που ακολουθείται, να κάνουν ερωτήσεις και εμείς με τη σειρά μας τους απαντάμε. Ξαφνικά λοιπόν συνειδητοποιούν ότι σε οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση είτε είναι εκκένωση, είτε αποσυμπίεση της καμπίνας, υπάρχουν και θετικά πράγματα που μπορούν να κάνουν, ώστε να επανακτήσουν τον έλεγχο» τόνισε ο Άντι Κλαμπ.

Οι 24 συμμετέχοντες μαθαίνουν τον καλύτερο τρόπο για να αποφύγουν τη συντριβή, πώς να ανοίγουν τις πόρτες του αεροσκάφους, και πώς πρέπει να περιμένουν υπομονετικά, φουσκώνοντας τα σωσίβια τους, μέχρι να βγουν από μέσα.

Την προηγούμενη δεκαετία έχουν συμβεί συνολικά 138 συντριβές αεροπλάνων παγκοσμίως με θύματα, σύμφωνα με την Ascend, που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε αεροπορικές εταιρίες.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.