Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Εμπλοκή με τις άδειες άνευ αποδοχών και προσλήψεις αναπληρωτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διοικητικό κι όχι οικονομικό το κώλυμα.

«Κολλάει» η αξιοποίηση των χρημάτων από τις 600 άδειες άνευ αποδοχών που σύμφωνα με πληροφορίες και ανακοινώσεις επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των κενών.

Θυμίζουμε ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων είχε πληροφορηθεί από υψηλόβαθμο στέλεχος ότι το Υπουργείο προτίθεται να μεταφέρει τα κονδύλια της μισθοδοσίας μονίμων εκπαιδευτικών που εξωθήθηκαν να κάνουν χρήση αδειών άνευ αποδοχών στην πρόσληψη αναπληρωτών αποκλειστικά στη Δ/θμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον αιρετό και εκ νέου υποψήφιο για το ΚΥΣΠΕ κ. Παληγιάννη είναι δύσκολο να αξιοποιηθούν τα χρήματα από τις άδειες άνευ αποδοχών. Το θέμα δεν είναι οικονομικό, αφού οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε άδεια δεν πληρώνονται, αλλά διοικητικό καθώς οι εν λόγω εκπαιδευτικοί δεν διαγράφονται από τα μητρώα μισθοδοτούμενων του δημοσίου και ως εκ τούτου δεν μπορούν να μεταφερθούν τα κονδύλια για τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Για να καταφέρει το Υπουργείο να προχωρήσει στην αξιοποίησή τους πιθανόν να χρειάζεται η κατάθεση μιας τροπολογίας όπως έγινε και με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που αν και δεν προβλέπεται να χρηματοδοτεί τις προσλήψεις αναπληρωτών παρόλα αυτά τα κενά οδήγησαν το Υπουργείο στην αξιοποίησή του.

Ο κ. Παληγιάννης δεν παρέλειψε να μας δηλώσει ότι αν υπάρχει βούληση όλα γίνονται ενώ μας ανέφερε επί του θέματος και τη λαϊκή παροιμία «όποιος δε θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει» με την οποία δηλώνεται η αναβλητικότητα του Υπουργείου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.