Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

O Karate Kid του 16ου αιώνα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γνωρίστε τον άνθρωπο που θα έκανε τον Mr Miyagi υπερήφανο.

Ήταν στα 1547 όταν ένας άντρας κατάφερε να νικήσει σε μονομαχία έναν πολύ καλύτερό του ευγενή ζητώντας από θρυλικό ξιφομάχο να του μάθει την κίνηση που θα έκανε τη διαφορά.

Ό,τι έκανε δηλαδή και ο Mr Miyagi στον Karate Kid, διδάσκοντάς του πώς να νικήσει το αιμοβόρικο κάθαρμα με μία και μόνο μία κλοτσιά στο πρόσωπο!

Στην εποχή λοιπόν που οι διαφορές των αντρών λύνονταν με θανάσιμες μονομαχίες, η ικανότητα στην ξιφασκία μπορούσε να γείρει την πλάστιγγα στη μεριά της ζωής ή του θανάτου. Τι έκανε λοιπόν κάποιος όταν ο αντίπαλός του ήταν σαφώς καλύτερος στο ξίφος; Η ιστορία του Guy Chabot de Jarnac παραμένει αρκούντως διδακτική!

Το 1547 ένας γάλλος αριστοκράτης επ ονόματι Guy Chabot, κόμης του Jarnac, άκουσε τις φήμες που διέδιδε γι’ αυτόν έτερος ευγενής, κάποιος François de Vivonne, ότι πλάγιαζε λέει με τη μητέρα του. Ο Jarnac τα πήρε άσχημα, όπως ήταν εξάλλου φυσικό, και απαίτησε εκδίκηση από τον Vivonne, αν και ο βασιλιάς της Γαλλίας του απαγόρευσε τη μονομαχία, καθώς ο Vivonne ήταν ένα από τα πρωτοπαλίκαρά του και δεινός ξιφομάχος, φημισμένος στα πέρατα της χώρας. Κάτι που όπως θα δούμε λειτούργησε προς όφελος του Karate Kid μας.



Ο αριστοκράτης παρακαλούσε τον βασιλιά να επιτρέψει τη μονομαχία για κάνα χρόνο, χωρίς τύχη όμως, και έπρεπε να πεθάνει και να τον διαδεχθεί ο γιος του για να επιτραπεί τελικά η μάχη. Η ημερομηνία ορίστηκε έτσι σε ακριβώς 30 ημέρες. Και εδώ είναι που παίρνει η ιστορία μας την κωμικοτραγική της τροπή!

Κι αυτό γιατί παρά το γεγονός ότι ο Jarnac καλούσε σε μονομαχία τον Vivonne για μπόλικους μήνες, δεν είχε σκεφτεί ποτέ πώς θα τον νικούσε όταν θα ερχόταν εκείνη η μέρα. Όταν λοιπόν ορίστηκε η μονομαχία, τότε ήταν που τον έπιασε κακός πανικός! Και τι δεν έκανε ο ευγενής για να ταλαιπωρήσει τον αντίπαλό του: άλλαζε συνεχώς τα όπλα της μονομαχίας, και όταν λέμε συνεχώς, κάπου 30 φορές δηλαδή! Ταυτοχρόνως, ο Jarnac πήρε σβάρνα τα μοναστήρια και τις εκκλησιές προσευχόμενος για τη ζωή του, αν και σύντομα θα κατέληγε στην κίνηση που θα του έσωζε τη ζωή, όταν όλα τα άλλα είχαν εξαντληθεί και η επίμαχη μέρα κοντοζύγωνε απειλητικά.



Προσέγγισε τον γκουρού της ξιφομαχίας, τον θρυλικό γάλλο λοχαγό Caizo, ο οποίος κατάλαβε το πρόβλημά του και βάλθηκε να του διδάξει την τεχνική που θα έβγαζε νοκάουτ τον αντίπαλό του: την αρχαία κίνηση «καρφώνω τον αντίπαλό μου στο πίσω μέρος του ποδιού του»! Την ίδια στιγμή, ο Vivonne χαλάρωνε στην οικία του, σίγουρος καθώς ήταν για την επικράτησή του στη φονική μονομαχία.

Όταν έφτασε λοιπόν η αποφράδα ημέρα, ο Jarnac διέδωσε φήμες για τον μήνα που πέρασε στα βουνά μαθαίνοντας νέες τεχνικές ξιφομαχίας από πολεμάρχους και ξεφτέρια στο ξίφος, κάνοντας τα στοιχήματα να αλλάξουν κατεύθυνση. Όλα ήταν πια υπέρ του, καθώς ο μέχρι τότε ατάραχος Vivonne άρχισε να ανησυχεί για το κλίμα που επικρατούσε.



Και όπως όλοι πια μαντεύουμε με ευκολία, 10 μόλις δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της μάχης, ο Vivonne έπεφτε στο έδαφος, με τον Jarnac να του ανοίγει πράγματι το πόδι στα δυο! Η μυστική κίνηση είχε αποδώσει, κάτι που έκανε τον Mr Miyagi της Γαλλίας υπερήφανο, αλλά και πιο πλούσιο φυσικά, καθώς είχε στοιχηματίσει υπέρ του μαθητή του…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.