Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

Οάσεις δροσιάς στη Θεσσαλονίκη για τις ευπαθείς ομάδες λόγω καύσωνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιοι χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί.

«Ανάσες» δροσιάς από το κύμα καύσωνα που προβλέπει για τα επόμενα 24ωρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είναι έτοιμοι να προσφέρουν αρκετοί χώροι στους πολίτες, που παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, θα παραμείνουν τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη.

Το Συνεδριακό Κέντρο της Helexpo «Ιωάννης Βελλίδης», στο χώρο της ΔΕΘ, θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό έως και τις 16 Αυγούστου, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Οι πολίτες και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού μπορούν να προσέρχονται ελεύθερα εντός του κλιματιζόμενου χώρου του συνεδριακού κέντρου.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από την πλευρά του, θα παρέχει κλιματιζόμενους χώρους στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) (στις οδούς Σαχτούρη 1 και Αλεξανδρείας 27) και στο Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων (Μοναστηρίου 62).

Οι χώροι θα λειτουργήσουν ως αίθουσες υποδοχής και αναμονής του κοινού, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, έως και το Σάββατο, 16 Αυγούστου.

Έως το ίδιο χρονικό διάστημα, η δημοτική αρχή του Δήμου Νεάπολης-Συκεών αποφάσισε να παραμείνουν ανοιχτοί κλιματιζόμενοι χώροι, προκειμένου να φιλοξενηθούν ηλικιωμένοι, ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα, αλλά και οικογένειες που δεν έχουν κλιματιστικό στο σπίτι.

Ανοιχτοί θα παραμείνουν οι παρακάτω αίθουσες: Στη Δημοτική Ενότητα Συκεών το Γ' ΚΑΠΗ - ΚΗΦΗ (Μεσολογγίου) και το δημαρχείο Νεάπολης - Συκεών, στη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης το Α' ΚΑΠΗ (Κουντουριώτη 29), στη Δημοτική Ενότητα Αγίου Παύλου το Γ' ΚΑΠΗ (Λεωφόρος Όχι) και στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων η αίθουσα συσκέψεων και το ΚΑΠΗ στο πρώην δημαρχείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.