Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Να γιατί δεν πρέπει να πίνουμε αλκοόλ κάθε μέρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία και η προειδοποίηση των επιστημόνων.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ σε συνεχόμενες ημέρες, εάν θέλουν να αποκρούσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις ή κίρρωση του ήπατος.

Οι κατευθυντήριες γραμμές καταρτίζονται σε ένα έγγραφο 92 σελίδων από το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας που έχουν προωθηθεί από μια ομάδα που έχει συσταθεί για την προώθηση της υγιεινής διαβίωσης στη χώρα. Η ομάδα θα συστήσει «μία ημέρα με αλκοόλ, μία ημέρα ρεπό», αναφορικά με την κατανάλωση οινοπνευματωδών.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι η τακτική κατανάλωση αλκοόλ , ακόμη και αν σημαίνει μόλις δυο ποτήρια, μπορεί να οδηγήσει σε μελλοντικά προβλήματα υγείας.

Οι αρχές Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας ενθαρρύνουν τους Βρετανούς να απέχουν από το αλκοόλ, αν έχουν υπερβεί την ημερήσια αποδεκτή ποσότητα: 2-3 μονάδες για τις γυναίκες, 3-4 για τους άνδρες.

Το έγγραφο των 92 σελίδων αναφέρει χαρακτηριστικά : «η καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ είναι ένας βασικός παράγοντας που συμβάλλει στην αύξηση του κινδύνου για την υγεία…».

Επί του θέματος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Independent, η σύσταση από τον ανώτερο σύμβουλο για την υγεία της κυβέρνησης, είναι ότι οι άνθρωποι πρέπει να απέχουν από την κατανάλωση τουλάχιστον για δύο ημέρες την εβδομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.