Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Γιατί 1 στους 4 παχαίνει μόλις γραφτεί γυμναστήριο;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μήπως ανήκεις και εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που πάχυναν, αφού γράφτηκαν σε κάποιο γυμναστήριο; Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, 1 στους 4 ανθρώπους αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα.

Αυτό συμβαίνει γιατί, αφενός επαναπαύονται μετά τη γυμναστική με αποτέλεσμα την κατανάλωση περισσότερων θερμίδων και παχυντικών snacks από ότι θα έτρωγαν συνήθως και αφετέρου γιατί έχουν περισσότερη όρεξη για φαγητό.

Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της μελέτης, το 40% περίπου των συμμετεχόντων καίνε κατά μέσο όρο μόλις 300 θερμίδες στην προπόνηση, ενώ καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες, γλυκά και snacks χωρίς τύψεις.

Συγκεκριμένα, το 25% των ατόμων που πάνε στο γυμναστήριο παίρνουν βάρος όταν ξεκινήσουν συστηματικά την άσκηση, 49% διατηρούνται στα κιλά τους, 27% χάνουν βάρος, ενώ περισσότεροι από το 1/3 των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έτρωγαν μετά την προπόνηση μια λιχουδιά.

Όπως υποστηρίζουν λοιπόν όλοι οι ειδικοί, ο καλύτερος τρόπος λοιπόν για να μην πάρεις βάρος, είναι να συνδυάσεις τη γυμναστική με ισορροπημένη διατροφή και να περιορίσεις κατά πολύ τα γλυκά και τα λιπαρά snacks.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.