Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Διευκρινιστική εγκύκλιος για τη διδασκαλία στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διευκρινιστική εγκύκλιο με την οποία επισημαίνεται ότι οι πρυτάνεις, οι αναπληρωτές πρυτάνεις και οι κοσμήτορες μπορούν να διδάσκουν στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, σκοπός του Νομοθέτη είναι τα μέλη Δ.Ε.Π. τα οποία ασκούν τη διοίκηση του Πανεπιστημίου να ασχολούνται απερίσπαστα με τη διοίκηση του αυτοδιοικούμενου ιδρύματος, για την άσκηση της οποίας έχουν εκλεγεί από την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι οι παραπάνω περιορισμοί δεν μπορούν να προσβάλουν τον σκληρό πυρήνα του θεσμοθετημένου ρόλου των καθηγητών των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ως δημοσίων λειτουργών, όπως αυτός προστατεύεται με το άρθρο 16 του Συντάγματος, δηλαδή τη διδασκαλία και την έρευνα.

«Η συμμετοχή στα συλλογικά όργανα διοίκησης των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων δεν απαλλάσσει τα μέλη Δ.Ε.Π. από την κύρια αποστολή τους, δηλαδή το επιστημονικό, ερευνητικό και διδακτικό τους έργο. Επομένως, τα μέλη Δ.Ε.Π. που καταλαμβάνουν αντίστοιχες διοικητικές θέσεις δεν αποκτούν αμιγώς διοικητική ιδιότητα, αλλά διατηρούν παράλληλα την επιστημονική τους ιδιότητα» αναφέρεται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.