Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

«Δεν μετανιώνω για τη ζωή που έζησα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η 90χρονη γκέισα δηλώνει ότι θα εργάζεται όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις της
.
Η 90χρονη Γιούκο Ασακούσα, η γηραιότερη Γκέισα της Ιαπωνίας, στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και βάφεται, προκειμένου να ασκήσει το επάγγελμά της, για το οποίο δεν έχει μετανιώσει καθ' όλη τη διάρκεια της 75ετούς της επαγγελματικής πορείας. Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Guardian δηλώνει: «θα συνεχίσω να εργάζομαι όσο μου το επιτρέπουν οι δυνάμεις μου».

«Δεν μετάνιωσα ποτέ για τη ζωή που επέλεξα να κάνω» δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα και προσθέτει «θα συνεχίσω να εργάζομαι για όσα χρόνια ακόμη μου το επιτρέπουν οι δυνάμεις μου».

Η Γιούκο, το αληθινό όνομα της οποίας είναι Φούμι Κικούτσι, αποφάσισε να γίνει γκέισα σε ηλικία μόλις 13 ετών, επηρεασμένη από τις ταινίες που έβλεπε με τη μητέρα της. Στα 16 της χρόνια άρχισε να εργάζεται κανονικά.

Η 90χρονη αποκαλύπτει πως έχει επιβαρυμένο πρόγραμμα καθώς παρευρίσκεται σε περισσότερες από 20 συναντήσεις κάθε μήνα. Λόγω του προχωρημένου της ηλικίας της δεν δύναται να χορεύει. Παρόλα αυτά δηλώνει πως θα συνεχίσει να τραγουδάει και να παίζει έγχορδα παραδοσιακά όργανα, ενώ λατρεύει να μεταφέρει τις γνώσεις της για το επάγγελμα στη νέα γενιά.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.