Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Απλές κινήσεις για να νιώθετε ευεξία κάθε μέρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιμετωπίστε τα μικρά «καθημερινά» προβλήματα.

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν μερικές πολύ απλές κινήσεις και ασκήσεις, που μπορούν να σας βοηθήσουν να νιώθετε ευεξία κάθε μέρα;

Δείτε παρακάτω με ποιο τρόπο μπορείτε να αντιμετωπίσετε μερικά «καθημερινά» προβλήματα...

Βουΐζουν τ’ αφτιά σας;

Για ν’ απαλλαχθείτε απ’ αυτό κάντε με τις άκρες των δακτύλων σας μασάζ στη βάση του κρανίου, στα σημεία που βρίσκονται ακριβώς πίσω από τ’ αφτιά.

Σας πονάει το κεφάλι;

Για να γλιτώσετε από τον πονοκέφαλο, πιάστε γερά με τα χέρια σας το δέρμα του αυχένα και τραβάτε το προς τα πάνω κουνώντας ταυτόχρονα το κεφάλι σας πάνω-κάτω σαν να λέτε ναι- όχι. Αν δε νιώσετε καλύτερα με αυτή την άσκηση, δοκιμάστε αυτή: Βάλτε τα χέρια στο κεφάλι σας και σπρώξτε το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής προς τα μπρος.

Έχετε εξάψεις;

Οι εξάψεις παρότι βοηθούν στην αποβολή των τοξινών, ωστόσο πολλές φορές είναι ανυπόφορες. Τί να κάνετε για να τις καταπολεμάτε; Διπλώστε τη γλώσσα σας και εισπνεύστε αργά και αρκετή ώρα από το στόμα. Ύστερα, εκπνεύστε όσο μπορείτε περισσότερο. Τα δυο λεπτά είναι ό,τι το καλύτερο.

Δεν αντέχετε το ξενύχτι;

Ξενυχτίσατε και την επόμενη μέρα νιώθετε απαίσια; Φυσικό είναι αφού γεμίσατε τον οργανισμό σας τοξίνες από το υπερβολικό ποτό και φαγητό. Σε τέτοιες περιπτώσεις ανακουφίζει πολύ το λεμφικό μασάζ. Καθίστε λοιπόν στο δάπεδο, λυγίστε το ένα σας πόδι και τοποθετήστε τα χέρια σας δεξιά και αριστερά από το λυγισμένο πόδι σας. Πιέστε με τους αντίχειρες κατεβαίνοντας κατά μήκος της γάμπας ως τον αστράγαλο. Κάντε το ίδιο και στο άλλο πόδι.

Πονάει ο λαιμός σας;

Όσο και να φαίνεται περίεργο, η παρακάτω άσκηση θα ανακουφίσει τον πονόλαιμό σας, γιατί προκαλεί την παραγωγή σάλιου, που απολυμαίνει το λαιμό: Βγάλτε τη γλώσσα σας έξω και προς τα κάτω σαν να θέλετε να την ακουμπήσετε στο πηγούνι σας. Μείνετε σε αυτή τη θέση όσο περισσότερο μπορείτε. Επαναλάβετε την άσκηση πολλές φορές την ημέρα και πριν κοιμηθείτε.

Υποφέρετε από δυσκοιλιότητα;

Αν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των γυναικών που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα, μπορείτε να ρυθμίσετε τη λειτουργία του εντέρου σας με το εξής μασάζ: Βάλτε τα χέρια στην κοιλιά σας και κάντε κυκλικές κινήσεις αρχικά στα δυο πλάγια, μετά από κάτω προς τα πάνω και τέλος αντίστροφα, δηλαδή από πάνω προς τα κάτω.

Μυρμηγκιάζουν τα πόδια σας;

Η δυσάρεστη αυτή αίσθηση οφείλεται σε κυκλοφορικά προβλήματα. Για ν’ απαλλαχθείτε απ’ αυτή, κάντε το εξής: Ξαπλώστε στο κρεβάτι σας και σηκώστε τα πόδια και τα χέρια σας ώστε να σχηματίσουν ορθή γωνία. Τώρα τινάξτε τα. Μετά με το δεξί πέλμα σας κάντε μικρά χτυπηματάκια στο αριστερό πόδι, ενώ παράλληλα το αριστερό σας πόδι θα το στρίβετε δεξιά-αριστερά.


Πηγή: http://www.belife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.