Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Μίνως Μάτσας και Γλυκερία στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δύο πολλά υποσχόμενες συναυλίες στις 23 και 25 Ιουλίου.

Δύο πολλά υποσχόμενες συναυλίες ετοιμάζεται να υποδεχθεί ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που τις καλοκαιρινές νύχτες γεμίζει μουσική. Ο συνθέτης Μίνως Μάτσας για πρώτη φορά επί σκηνής παρουσιάζει σήμερα το βράδυ (23/7) τα τραγούδια του καθώς και μουσικά θέματα από τη μικρή, τη μεγάλη οθόνη, το θέατρο και τη δισκογραφία. Συμπαίκτες στην εξωστρεφή αυτή συνάντηση, τέσσερις φωνές διακεκριμένες, συνοδοιπόροι του στην περιπέτεια της μουσικής: η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Γιάννης Χαρούλης. Μαζί τους οκτώ καταξιωμένοι μουσικοί, με τον ίδιον τον συνθέτη στο πιάνο.

Από το 1994 που συνέθεσε το πρώτο του cd με τίτλο «Χίλιες και μία νύχτες… πάλι», η μια συνεργασία προκαλούσε την επόμενη. Έγραψε τραγούδια για τους Γιώργο Νταλάρα, Χαρούλα Αλεξίου, Δημήτρη Μητροπάνο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Σωτηρία Λεονάρδου, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Γιάννη Χαρούλη, Ανδριάνα Μπάμπαλη, συνεργάστηκε με σημαντικούς στιχουργούς, όπως τους Ισαάκ Σούση, Μιχάλη Γκανά, Γιάννη Σπυρόπουλο «Μπαχ», Ελένη Φωτάκη, Οδυσσέα Ιωάννου και Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Η πρόταση για το σάουντρακ της βωβής ταινίας του Παμπστ «Diary of a lost girl», το 1996, άνοιξε για εκείνον το παράθυρο στην ορχηστρική μουσική. Μετά τις σπουδές του στην Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης, μετακόμισε στο Λος Αντζελες, όπου ασχολήθηκε με τη σύνθεση για το σινεμά. Συνεργάστηκε με τον Κώστα Γαβρά για την ταινία «The Parthenon» και απέσπασε δύο βραβεία μουσικής στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τη μουσική των ταινιών «Eduart» της Αγγελικής Αντωνίου και «Σκλάβοι στα δεσμά τους» του Τώνη Λυκουρέση.

Στη συναυλία του- με τίτλο «Εξω»- στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής ο Μίνως Μάτσας θα θυμίσει στο κοινό παλιές και πρόσφατες επιτυχίες, ερμηνευμένες από αξιόλογους τραγουδιστές, με τους οποίους συνεργάζεται αυτή την περίοδο σε νέες δισκογραφικές δουλειές, που θα κυκλοφορήσουν τον ερχόμενο χειμώνα.

Από τον Μίνωα Μάτσα τη σκυτάλη θα πάρει η Γλυκερία στις 25 του μηνός, με «τραγούδια αγάπης», λαϊκά και σμυρνέικα, αλλά και παραδοσιακά απ' όλη τη Μεσόγειο. Στη συναυλία της στον Κήπο του Μεγάρου, η γνωστή ερμηνεύτρια θα συναντήσει στη σκηνή τους συναδέλφους της, Ντιλέκ Κοτς από την Τουρκία, Αντρέ Μάια από την Πορτογαλία, και Ντάσο Κούρτι από την Αλβανία -με τους οποίους την ενώνει η αγάπη για τη μουσική και η επιθυμία να γνωρίσει ήχους από όλον τον κόσμο- για να τραγουδήσουν παρέα παραδοσιακά τραγούδια απ' όλες τις γωνιές της Μεσογείου.

Η Ντιλέκ Κοτς, που έχει συνεργαστεί πολλές φορές με την Γλυκερία, θα τραγουδήσει τραγούδια από την Τουρκία, τα παράλια της Μικράς Ασίας και την περιοχή της Κωνσταντινούπολης που είναι γνωστά και στις δύο χώρες. Ο Αντρέ Μάια με την κιθάρα του θα ταξιδέψει το κοινό στον κόσμο του φάδο (που σημαίνει μοίρα ή πεπρωμένο), της μελαγχολικής λαϊκής μουσικής της Πορτογαλίας. Και ο Ντάσο Κούρτι, συνθέτης και σολίστας του ακορντεόν με εξαιρετική αγάπη για την ελληνική μουσική, θα ολοκληρώσει την πολυεθνική παρέα με βαλκανικούς ήχους που τόσο καλά γνωρίζει.

Τιμές εισιτηρίων για κάθε συναυλία: 12 ευρώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.