Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Για ποιο λόγο οι γυναίκες πρέπει να κάνουν γυμναστική με βάρη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι δείχνουν οι έρευνες για την αύξηση του βασικού μεταβολισμού.

Η εκγύμναση με βάρη είναι ένα παρεξηγημένο είδος για τις γυναίκες. Έχει καλλιεργηθεί ο φόβος ότι μπορεί να «φουσκώσει το σώμα» και να αυξήσουν το βάρος τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που τα αποφεύγουν ενώ επιμένουν να «λιώνουν» ατέλειωτες ώρες στους διαδρόμους και τα στεπ προκειμένου να αποκτήσουν ένα σώμα αδύνατο, σφιχτό και καλογραμμωμένο.

Αυτός ο μύθος δεν ισχύει. Αντιθέτως, εάν συνδυάσουν τα βάρη με την αερόβια άσκηση θα έχουν καλύτερο και πιο άμεσο αποτέλεσμα.

Έρευνες έχουν δείξει πως οι γυναίκες που κάνουν προπόνηση με βάρη 2-3 φορές τη βδομάδα, αυξάνουν το μυϊκό τους ιστό, ενώ παράλληλα χάνουν ακόμα περισσότερο λίπος, διότι αυξάνεται ο βασικός μεταβολισμός τους και καίνε περισσότερες θερμίδες στη διάρκεια της ημέρας.

Παράλληλα, οι γυναίκες έχουν πολύ λιγότερες ορμόνες που συντελούν στην μυϊκή υπερτροφία, οπότε είναι πολύ δύσκολο να φουσκώσουν. Αντιθέτως, θα έχουν μυϊκή τόνωση και ένα καλοσχηματισμένο σώμα.

Επίσης, μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης. Συμβάλλει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, καθώς βελτιώνει την ψυχική διάθεση και την αυτοπεποίθηση. Επίσης μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της κατάθλιψης.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.