Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Θεσσαλία: «Καταρρέουν» τα νοσοκομεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τραγικά κενά σε κρίσιμες ειδικότητες στη Λάρισα αλλά και στην Καρδίτσα! «Στέγνωσαν» οι κλινικές από υλικά.

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζουν δύο καίρια νοσοκομεία της Θεσσαλίας, στην Καρδίτσα και στη Λάρισα, εξαιτίας των τραγικών κενών σε κρίσιμες ειδικότητες αλλά και της υποχρηματοδότησης.

Ήδη στο θεραπευτήριο της Καρδίτσας έχουν ανασταλεί τα προγραμματισμένα χειρουργεία στις ολικές αρθροπλαστικές της ορθοπεδικής κλινικής, διότι έχει «στεγνώσει» από αναλώσιμα υλικά εξαιτίας του σφιχτού προϋπολογισμού του νοσοκομείου, σύμφωνα με τους εργαζόμενους.

Την ίδια στιγμή στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας οι ειδικευόμενοι γιατροί προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας και οι ειδικευμένοι ξεκινούν σήμερα επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, επισημαίνοντας ότι τους χρωστούν εφημερίες δύο ετών που αγγίζουν σχεδόν τα 2.000.000 ευρώ.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομειακών Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας (ΕΙΝΚΥΝΚ) αναφέρει ότι το νοσοκομείο Καρδίτσας είναι… υπό κατάρρευση και τις τελευταίες ημέρες εξυπηρετεί μόνο τα επείγοντα περιστατικά στην ορθοπεδική κλινική.

Ενδεικτικό είναι ότι στο νοσηλευτικό ίδρυμα εργάζονται μόνο μία παιδίατρος, μία γυναικολόγος, μία οφθαλμίατρος και δύο ουρολόγοι που αδυνατούν να βγάλουν το πρόγραμμα του νοσοκομείου που εφημερεύει 365 ημέρες τον χρόνο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.