Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ζωντανός ή νεκρός; Το δικαστήριο θα αποφασίσει…

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια απίστευτη ιστορία εξελίσσεται στην Ινδία. Η κατάσταση της υγείας ενός διάσημου γκουρού έχει γίνει αιτία διαμάχης ανάμεσα στην οικογένειά του και τους πιστούς οπαδούς του.

Ο Shri Ashutosh Maharaj είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους της Ινδίας με περιουσία που εκτιμάται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.



Το 1983 ξεκίνησε τη σέκτα του με στόχο να αφυπνίσει τον κόσμο για την παγκόσμια ειρήνη.

Η οικογένειά του υποστηρίζει ότι ο Shri Ashutosh Maharaj έχει πεθάνει από καρδιακή προσβολή αλλά οι πιστοί οπαδοί του αρνούνται αυτό το ενδεχόμενο κι επιμένουν ότι ο γκουρού έχει πέσει σε βαθύ διαλογισμό.



Η γυναίκα και ο γιος του λένε ότι πέθανε στις 29 Ιανουαρίου από καρδιακή προσβολή αλλά οι οπαδοί του δεν παραδίδουν το σώμα του που το φυλάσσουν στα γραφεία της σέκτας μέσα σε ένα ψυγείο περιμένοντας να επανέλθει στη ζωή.

Η οικογένεια θέλει να αποτεφρώσει το σώμα αλλά δεν τους το επιτρέπουν. Αρχικά η αστυνομία της πόλης Τζαλαντάρ είχε βεβαιώσει το θάνατο του θρησκευτικού ηγέτη, όμως στη συνέχεια το δικαστήριο της πόλης απέρριψε την αναφορά της αστυνομίας και τοπικοί αξιωματούχοι είπαν ότι πρόκειται για πνευματικό ζήτημα και δεν μπορούν να επιβάλλουν στους οπαδούς του γκουρού να πιστέψουν ότι πέθανε.

«Δεν είναι κάτι αφύσικο» είπε ένας μαθητής του στον Telegraph. «Ο Maharaj έχει εισέλθει σε βαθύ διαλογισμό. Είχε περάσει πολλά χρόνια στα Ιμαλάια όπου διαλογιζόταν σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός, δεν είναι κάτι το αφύσικο. Θα επιστρέψει στη ζωή όποτε θελήσει και εμείς θα διατηρούμε το σώμα του ως τότε».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.