Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Λύση για 120.000 συνιδιοκτήτες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα αποκτήσουν πλήρη κυριότητα σε όποιο κτίσμα τους αναλογεί είτε είναι νόμιμο είτε είναι αυθαίρετο.

Ανοίγει ο δρόμος προκειμένου πάνω από 120.000 συνιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη την Ελλάδα – που έχουν χτίσει σε εκτός σχεδίου περιοχές σε εξ αδιαιρέτου γήπεδα (οικόπεδα)- να αποκτήσουν την απόλυτη κυριότητα του κτίσματος που τους αναλογεί.

Η διευθέτηση θα γίνει μέσω της σύστασης κάθετης ιδιοκτησίας. Αν και με το μέτρο αυτό προβλέπεται από πέρυσι με τον τελευταίο νόμο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, εντούτοις, μέχρι στιγμής, δεν έχει ολοκληρωθεί το Προεδρικό Διάταγμα που θα ορίζει τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί να υλοποιηθεί.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες ιδιοκτήτες να μην μπορούν να προσδιορίζουν επακριβώς την περιουσία τους.

Σύμφωνα μάλιστα με νομικούς και συμβολαιογραφικούς κύκλους, το πρόβλημα διογκώθηκε ακόμη περισσότερο μετά τη μαζική τακτοποίηση αυθαιρέτων επειδή, όπως εξηγούν, έχουν δημιουργηθεί περισσότερες συνιδιοκτησίες στα εντός σχεδίου οικόπεδα και ακόμη περισσότερες στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια.

Κατά τους ίδιους κύκλους, το πρόβλημα αναμένεται να διογκωθεί ακόμη περισσότερο μετά την υποχρέωση υποβολής Ε9 όλων των τακτοποιημένων χώρων, με συνέπεια να αυξηθεί η συνιδιοκτησία σε εξ αδιαιρέτου οικόπεδα.

Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για μεγέθυνση:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.