Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ινδία: Υποψίες ότι αυτοκτόνησαν τα κορίτσια που βιάστηκαν ομαδικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ενδεχόμενο να αυτοκτόνησαν εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές της Ινδίας για τα δύο κορίτσια που βρέθηκαν κρεμασμένα σε ένα δέντρο, σε χωριό του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές, μετά τον ομαδικό βιασμό τους από πέντε άνδρες.

Από τη νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι οι δύο έφηβες, ηλικίας 14 και 15 ετών, που ανήκαν στην κάστα των "ανέγγιχτων" (νταλίτ) απαγχονίστηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης. "Η ιατροδικαστική έκθεση κλίνει προς το ενδεχόμενο να αυτοκτόνησαν. Όμως θα εξετάσουμε όλες τις πλευρές της υπόθεσης προτού να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα", δήλωσε ο Ατούλ Σατσένα, ο αρχηγός της αστυνομίας της περιφέρειας Μπουντάουν.

Τα κορίτσια, που ήταν ξαδέλφες, χάθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, όταν πήγαν σε ένα χωράφι για την ανάγκη τους. Ο βασικός ύποπτος για τον βιασμό, ένας άνδρας που ονομάζεται Πάπου, συνελήφθη αφού οι συγγενείς των θυμάτων κατέθεσαν μήνυση εναντίον πέντε ατόμων για ομαδικό βιασμό, δολοφονία και σεξουαλική επίθεση σε βάρος ανηλίκων. Οι άλλοι τέσσερις ύποπτοι αναζητούνται από τις αρχές.

Οι συγγενείς των κοριτσιών και πολλοί κάτοικοι του χωριού διαμαρτύρονταν για την απάθεια και την αδράνεια της αστυνομίας μετά τον εντοπισμό των απαγχονισμένων παιδιών, το πρωί της Τετάρτης. Τα ινδικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν εικόνες στις οποίες διακρίνονται πολλοί χωρικοί, μεταξύ των οποίων και παιδιά, καθισμένοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας στη σκιά του δέντρου από το οποίο κρέμονταν ακόμη οι κοπέλες.

Ένας τοπικός αξιωματούχος είπε ότι πολλοί αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επειδή δεν έκαναν καμία ενέργεια.

Τα σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος νεαρών κοριτσιών και γυναικών στην Ινδία αποτελούν συχνό φαινόμενο στη χώρα, σύμφωνα με τους ακτιβιστές. Τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες από φτωχές, περιθωριοποιημένες κοινότητες και κάστες. Μια έκθεση του Ασιατικού Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δόθηκε στη δημοσιότητα πέρσι τον Απρίλιο ανέφερε ότι μέσα σε μια δεκαετία, από το 2001 μέχρι το 2011, είχαν καταγραφεί στην Ινδία 48.338 βιασμοί παιδιών.

Δικηγόροι και οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών επισημαίνουν επίσης ότι τα θύματα αντιμετωπίζονται πολύ άσχημα από το απαρχαιωμένο δικαστικό σύστημα που δεν δείχνει καμία ευαισθησία απέναντί τους. Συχνά οι αστυνομικοί προσπαθούν να μεταπείσουν τα θύματα ώστε να μην καταθέσουν μήνυση και προτείνουν να βρεθεί μια "συμβιβαστική λύση" με τους δράστες. Η κατακραυγή από τον ομαδικό βιασμό και τον θάνατο μιας νεαρής γυναίκας στο Νέο Δελχί, τον Δεκέμβριο του 2012, ανάγκασε την κυβέρνηση να σκληρύνει τη νομοθεσία για τα σεξουαλικά εγκλήματα. Μεταξύ άλλων προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως και δύο ετών για τους αστυνομικούς και τους γιατρούς που παρακωλύουν τις έρευνες ή αρνούνται να παράσχουν περίθαλψη στα θύματα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.