Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Έπαιζε βιντεοπαιχνίδια και άφησε το γιο του να πεθάνει από την πείνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νόμο που θα χαρακτηρίζει τη δραστηριότητα εθιστική εξετάζει η Ν. Κορέα.

Στη σύλληψη ενός νεαρού άνδρα, υπόπτου για την εγκατάλειψη του παιδιού του που πέθανε από την πείνα, καθώς αυτός περνούσε μέρες ολόκληρες παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, προχώρησε σήμερα η νοτιοκορεατική αστυνομία.

Η νέα αυτή υπόθεση αναμένεται να τροφοδοτήσει τη συζήτηση στη Νότια Κορέα για τον εθισμό στα βιντεοπαιχνίδια. Το κοινοβούλιο εξετάζει την έγκριση νόμου που κατατάσσει τη δραστηριότητα αυτή στην κατηγορία των δραστηριοτήτων που προκαλούν εθισμό, όπως τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και τα στοιχήματα.

Ο παίκτης, ο 22χρονος Τσουνγκ όπως τον αποκαλεί η αστυνομία, συνελήφθη χθες μετά τον εντοπισμό του πτώματος του δίχρονου γιου του σε αποσύνθεση μέσα σε σακούλα απορριμμάτων κοντά στη νοτιοανατολική πόλη Νταεγκού.

Το 2009, η χώρα συγκλονίστηκε από μια παρόμοια υπόθεση: ένα νεαρό ζευγάρι είχε αφήσει το τριών μηνών μωρό του να πεθάνει από την πείνα, ενώ περνούσε ώρες παίζοντας στο Διαδίκτυο, κυρίως ένα παιχνίδι με θέμα την ανατροφή ενός εικονικού παιδιού.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, η σύζυγος του Τσουνγκ βρήκε δουλειά σε εργοστάσιο, μακριά από το σπίτι της οικογένειας αφήνοντας στον άνεργο σύζυγό της τη φροντίδα του παιδιού.

Ωστόσο ο άνδρας, που είχε ποινικό μητρώο, περνούσε τον χρόνο του στα Ίντερνετ καφέ και επέστρεφε στο σπίτι κάθε δύο ή τρεις ημέρες για να ταΐσει το αγοράκι.

Στις 7 Μαρτίου ο πατέρας βρήκε το παιδί νεκρό στο διαμέρισμα. Άφησε το άψυχο σώμα για τουλάχιστον ένα μήνα, πριν το τοποθετήσει σε σακούλα σκουπιδιών και το ρίξει σε έναν κήπο, εκατοντάδες μέτρα μακριά, πρόσθεσε η αστυνομία.

Ο άνδρας δήλωσε την εξαφάνιση του παιδιού του στην αστυνομία, πριν παραδεχτεί ότι πέταξε το πτώμα σε κήπο.

Σύμφωνα με πανεθνική έρευνα του υπουργείου Επιστημών που διεξήχθη το 2013, το 7% των 50 εκατομμυρίων Νοτιοκορεατών παρουσιάζει «υψηλό κίνδυνο» εθισμού στο Διαδίκτυο. Το ποσοστό αυξάνεται στο 11,7% των εφήβων.

Ο εθισμός ορίζεται από διάφορα συμπτώματα, όπως οξύ στρες σε περίπτωση έλλειψης πρόσβασης στο Διαδίκτυο και χρήση του Ίντερνετ σε τέτοιο βαθμό που καθιστά δύσκολη την τήρηση μιας φυσιολογικής καθημερινότητας.

Η Νότια Κορέα είναι μία από τις χώρες με τους περισσότερους χρήστες του Διαδικτύου παγκοσμίως. Καταγράφει επίσης ένα από τα υψηλότερα ποσοστά διείσδυσης των smartphones (75%).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.