Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Τι είναι και πού χρησιμεύει η ινουλίνη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ειδικοί απαντούν.

Η ινουλίνη είναι ένας φυσικός πολυσακχαρίτης που παράγεται από πολλά είδη φυτών, κυρίως από ρίζες ή ριζώματα.

Χρησιμοποιείται ευρύτατα στα επεξεργασμένα τρόφιμα για να προσδίδει μια ήπια γλυκιά γεύση, πολλές φορές και ως υποκατάστατο της ζάχαρης.

Συντελεί στην απορρόφηση του ασβεστίου, του μαγνησίου και του σιδήρου, ενώ βοηθά και στην ανάπτυξη φυσικών βακτηρίων του εντέρου, βελτιώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη λειτουργία του. Θεωρείται κατάλληλη ουσία για τους διαβητικούς.

Θα τη βρούμε ως πρόσθετο στα τρόφιμα, ενώ γνωστά φυτά που περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις ινουλίνης είναι το σκόρδο, το κρεμμύδι, η αγκινάρα, το πράσο, η πικραλίδα, ο ηλίανθος και η κολλιτσίδα.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.