Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

«Σε έναν κόσμο που δεν κάνει κάτι για μας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την ελληνική διασκευή του «They Don't Care About Us» τραγούδησε η Φοιτητική Ομάδα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Την ελληνική διασκευή του τραγουδιού «They Don't Care About Us» του Μάικλ Τζάκσον, το «Σε έναν κόσμο που δεν κάνει κάτι για μας» που έχει ερμηνεύσει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη επέλεξε η Φοιτητική Ομάδα της Διεθνούς Αμνηστίας στη Θεσσαλονίκη, με δράση που διοργάνωσε χθες στην πλατεία Αριστοτέλους, για να απευθύνει έκκληση για σωστή μεταχείριση των μεταναστών που φθάνουν στη χώρα μας.

Φοιτητές, μέλη της ομάδας έστρωσαν κομμάτια ύφασμα και τοποθέτησαν πάνω τους παιδικά ρούχα και παιχνίδια συμβολικά για τα παιδιά, θύματα στο Φαρμακονήσι και κρατώντας χαρτόνια με τα συνθήματα «SOS Greece», «SOS Europe», «Όχι άλλες απωθήσει» τραγούδησαν.

«Θέλουμε να κινητοποιήσουμε τον κόσμο, να ενημερώσουμε ότι στο Αιγαίο γίνονται παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών. Δεν ζητάμε να προσελκύσουμε μετανάστες, ζητάμε να ακολουθούνται σωστά και νόμιμα οι διαδικασίες, να έρχονται στη χώρα και με το σωστό τρόπο να τους παρέχουμε, αν γίνεται, άσυλο, ή να στους στέλνουμε πίσω στη χώρα τους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Φοιτητικής Ομάδας, Νίκος Μωραϊτης.

Οι συμμετέχοντες στο δρώμενο τόνισαν την ανάγκη σωστής μεταχείρισης των μεταναστών και ακρόασής τους, καθώς μπορεί να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη χώρα τους, είτε λόγω πολέμου, είτε λόγω θρησκεύματος και να διώκονται.

Τα μέλη της ομάδας συνομίλησαν με περαστικούς και συγκέντρωσαν υπογραφές για την έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας με τίτλο «Σταματήστε τις παράνομες απωθήσεις των μεταναστών και των προσφύγων στα σύνορα της Ελλάδας» προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, από τον οποίο ζητά «να διερευνήσει τους ισχυρισμούς για αδιάκριτες απελάσεις και κακομεταχείριση και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη όσους ενέχονται».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.