Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Κι άλλος νεκρός εργάτης στη Βραζιλία!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα προβλήματα συνεχίζονται στη Βραζιλία ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στη χώρα του «καφέ» το ερχόμενο καλοκαίρι. Ακόμη ένας εργάτης βρέθηκε νεκρός στα έργα του γηπέδου στο Μανάους.

Ο Αντόνιο Χοσέ Πίτα είναι ο τρίτος εργάτης που χάνει τη ζωή του στα έργα για την ετοιμασία των 12 γηπέδων στη Βραζιλία όταν μεταλλικό αντικείμενο έπεσε στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια αποσυναρμολόγησης γερανού. Ο άτυχος εργάτης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου και υπέκυψε στα τραύματά του, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Ειδήσεων, Agencia Brasil.

Τον Μάρτιο και τον Δεκέμβριο του 2013, δύο ακόμη εργάτες σκοτώθηκαν όταν έπεσαν από μεγάλο ύψος. Τα γεγονότα αυτά δεν περνάνε σε καμία περίπτωση απαρατήρητα και οι εργάτες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα (10/2) αλλά ο εκπρόσωπος των εργατών Κισέρο Κουστόδιο αποφάσισε να την αναβάλει ώστε να συγκεντρωθούν περισσότεροι εργάτες για την κίνηση αυτή.



Η κυβέρνηση θρύνησε τον θάνατο του 55χρονου άνδρα αλλά ανακοίνωσε ότι τα έργα θα συνεχιστούν κανονικά και το γήπεδο θα είναι 100% έτοιμο στην ώρα του για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Στο συγκεκριμένο γήπεδο η Ιταλία και η Αγγλία στις 14 Ιουνίου θα παίξουν τον πρώτο αγώνα για τον όμιλο τους ενώ συνολικά θα διεξαχθούν τέσσερις αναμετρήσεις.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.