Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ημερίδα για την «Πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας στο σχολείο»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φτάνει το 10% το ποσοστό των μαθητών που έπεσαν θύμα επιθετικής παρενόχλησης.

Το υψηλό ποσοστό του συνόλου των μαθητών που γίνονται θύματα επιθετικής παρενόχλησης από συνομηλίκους τους ή παιδιά διαφορετικών ηλικιών, και αγγίζει, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε σχολεία της επικράτειας, το 10% των μαθητών καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισής της έξαρσης του φαινομένου της βίας στα σχολεία, ήταν τα ζητήματα που αναλύθηκαν κατά τη διεξαγωγή της σημερινής ημερίδας με θέμα «Πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας στο σχολείο» που έλαβε χώρα στο Μουσικό Σχολείο Σερρών με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & ∆.Ε. Κ. Μακεδονίας και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το ποσοστό των θυτών ανέρχεται στο 5% του μαθητικού πληθυσμού, με τα αγόρια να εμφανίζονται ότι υπερτερούν σε περιστατικά σωματικής βίας .

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Παρατηρητηρίου Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, ενός θεσμού που εποπτεύεται από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και δημιουργήθηκε κατά το σχολικό έτος 2012-13 από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κατά την ομιλία της η Βουλευτής Θεσσαλονίκης , Έλενα Ράπτη αναφέρθηκε στην εξέλιξη της μεγάλης εκστρατεία «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης που έχει στόχο τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.