Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Υποψήφιος για έναν δήμο χωρίς διακρίσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο Φώτης Μπίμπασης, πτυχιούχος της Σχολής Τυφλών. Παλιότερα είχε εμπλακεί στα αυτοδιοικητικά πράγματα ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2002

Ατομο με Αναπηρία ή, καλύτερα, με δεξιότητες -για όσους γνωρίζουν τη δράση του- και μεταξύ άλλων πτυχιούχος της Σχολής Τυφλών, ο Φώτης Μπίμπασης, που χρόνια τώρα ενδιαφέρεται για τα κοινά, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Στην προσωπική του ιστοσελίδα, μάλιστα, έχει αναρτήσει σχετική διακήρυξη που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του Δήμου Θεσσαλονίκης οι οποίοι ευαισθητοποιούνται σε θέματα της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού.

Ανθρωπος προοδευτικών αρχών, ο Φώτης Μπίμπασης τονίζει: «Εμείς πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε για τη νομιμότητα (και όχι τη νομιμοφάνεια) της λειτουργίας όλων των θεσμικών διαδικασιών στη λήψη και την υλοποίηση των αποφάσεων. Για τη διαφάνεια της διαχείρισης των οικονομικών και των έργων. Για τη συμμετοχική διαδικασία στον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των έργων που έχει ανάγκη η πόλη. Για την αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ δήμου και δημότη».

«Θέλουμε έναν δήμο που θα εφαρμόσει πολιτικές, μέτρα και προγράμματα για να εξασφαλίσει σε όλους τους κατοίκους το δικαίωμα:

• Σε ένα υγιεινό και ασφαλές χωρίς ρύπανση περιβάλλον.

• Στην υγεία και την απασχόληση.

• Στην οικονομική αειφόρο ανάπτυξη.

• Σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον ποιότητας.

• Στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τη μετακίνηση και τον ελεύθερο χρόνο.

• Στον σεβασμό, την ίση μεταχείριση και την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία».

«Διακηρύττουμε ότι θέλουμε και θα αγωνιστούμε για έναν δήμο που θα διοικείται από πολίτες ίσους μεταξύ ίσων, που θα σέβεται το δικαίωμα των δημοτών του να απολαμβάνουν όλοι ισότιμα μια ανθρώπινη ζωή στην πόλη και θα έχουν τη δυνατότητα να ασκούν τα βασικά και αυτονόητα δικαιώματά τους, χωρίς διακρίσεις εξαιτίας φύλου, ηλικίας, χρώματος ή καταγωγής, κοινωνικής, πολιτικής ή οικονομικής κατάστασης, φυσικού ή πνευματικού μειονεκτήματος και αναπηρίας».

«Υπάρχει κρίση ιδεών»

Ο υποψήφιος δήμαρχος εξηγεί ότι εκτός της οικονομικής κρίσης υπάρχει και κρίση ιδεών, θεωρώντας απαραίτητη σ’ αυτή τη συγκυρία την ανάγκη συγκρότησης ενός αυτόνομου δημοκρατικού αυτοδιοικητικού μετώπου φορέων – συλλογικοτήτων – ενεργών πολιτών, «για το οποίο θα εργαστούμε σταθερά, με επιμονή και ανιδιοτέλεια για την ανατροπή των παλαιού τύπου πολιτικών και της νοσηρής νοοτροπίας». «Ελάτε να ξαναφτιάξουμε τη Θεσσαλονίκη πιο όμορφη και πιο ανθρώπινη», καταλήγει. Η εμπλοκή του Φώτη Μπίμπαση στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε το 2002 όταν συμμετείχε στις εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την τότε παράταξη του Σπύρου Βούγια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.