Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

«Καταστρέφονται σχολεία χωρίς τους σχολικούς φύλακες»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η επιστολή του δημάρχου Ηρακλείου στους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Κάθε βράδυ μπαίνει κόσμος στα σχολεία και δημιουργείται πρόβλημα. Αυτή είναι η υπαρκτή εικόνα που επικρατεί στα σχολεία μετά την απομάκρυνση των σχολικών φυλάκων από τις θέσεις τους». Το θέμα επαναφέρει με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.

Ο κ. Κουράκης τονίζει ότι από την ημέρα κατάργησης των σχολικών φυλάκων έχει δημιουργηθεί τεράστιο ζήτημα με το κενό να έχει συμβάλει στη δραματική αύξηση ζημιών και κατά συνέπεια στην αύξηση των προβλημάτων λειτουργίας και του κόστους συντήρησης.

«Είναι απολύτως απαραίτητο κ. Υπουργέ, να ενισχυθεί ο δήμος με προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να διαφυλάξει τις εγκαταστάσεις του, που, σε τελευταία ανάλυση, αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού», τονίζει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος που αναφέρει ότι οι σχολικοί φύλακες-φύλακες δημοτικών κτηρίων, να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους (με κανονική σχέση εργασίας), διασφαλίζοντας έτσι την ομαλή λειτουργία τους, προσθέτει ο Δήμαρχος.

Την κατάσταση επιβεβαιώνει και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Γιαλιτάκης, ο οποίος υποστηρίζει πως μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα για την αποκατάσταση των φυλάκων. Ο αντιδήμαρχος αναφέρει παράλληλα ότι, πριν ακόμα τη διαθεσιμότητα, ο δήμος Ηρακλείου είχε ζητήσει την ενίσχυση του θεσμού, προκειμένου να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν. «Κάθε βράδυ μπαίνει κόσμος στα σχολεία που δημιουργεί ιστορίες», υποστηρίζει ο Νίκος Γιαλιτάκης που τονίζει ότι με το θεσμό των σχολικών φυλάκων τα σχολεία ήταν ανοιχτά στην κοινωνία και πάνω απ' όλα ήταν ασφαλή.


Πηγή: http://www.prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.