Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

Νέοι χάρτες πληροφόρησης στα Χανιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι επισκέπτες μπορούν να δουν ζωγραφισμένα μνημεία και τοπία της πόλης.

Περισσότερο φιλική και φιλόξενη για τους επισκέπτες αλλά και για τους κατοίκους, γίνεται η πόλη των Χανίων καθώς με πρωτοβουλία του δήμου σε διάφορα σημεία τοποθετούνται ενημερωτικοί χάρτες με ζωγραφικές απεικονίσεις, που παρέχουν σημαντικές πληροφορίες.

Στους χάρτες, ο επισκέπτης μπορεί να δει ζωγραφισμένα τα αξιόλογα και σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης καθώς και να διαβάσει περιεκτικές πληροφορίες γι' αυτά. Ο πρώτος ενημερωτικός χάρτης αφορά την Παλιά Πόλη των Χανίων, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα ανάλογοι χάρτες θα τοποθετηθούν και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης.

Η δράση αυτή εντάσσεται από τη δημοτική Αρχή σε μια συνολικότερη προσπάθεια βελτίωσης και ενίσχυσης της πληροφοριακής σήμανσης με κύριο στόχο την καλύτερη ενημέρωση και προσέλκυση όχι μόνο των τουριστών αλλά και των ίδιων των κατοίκων για να επισκεφτούν και να δουν μνημεία και αξιόλογα σημεία της πόλης στην οποία ζουν και που ίσως δεν τα γνωρίζουν ή δεν τα έχουν επισκεφτεί.

«Η δράση έχει ως στόχο αφενός την διευκόλυνση της ενημέρωσης των επισκεπτών της πόλης μας και αφετέρου την αισθητική βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος», δήλωσε ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης.

Ως ένα σημαντικό εργαλείο ανάδειξης και αξιοποίησης των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της περιοχής, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ενέργεια η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του δήμου Χανίων, Μαρία Κοκκινάκη.

«Βασικό μας μέλημα είναι η πληροφορία να είναι σύντομη και περιεκτική, και να δίνει το ερέθισμα στον επισκέπτη και τον πολίτη, αν το επιθυμεί, να ανατρέξει εις βάθος, σε άλλες πηγές όπως ιστορικά βιβλία, στις επίσημες ιστοσελίδες του δήμου και του υπουργείου Πολιτισμού. Κύριος στόχος μας είναι ο ίδιος ο κάτοικος της πόλης να μπορέσει να γνωρίσει τα σπουδαία μνημεία μας και να τα προστατέψει. Η πληροφορία που υπάρχει σε αυτούς είναι σύντομη, κατανοητή και αυτό το επιτύχαμε, αφού η αναγραφή των στοιχείων έγινε σε αγαστή συνεργασία και με τους ξεναγούς των Χανίων», τόνισε η κ. Κοκκινάκη.

Τους χάρτες, ο κάθε επισκέπτης μέσω έξυπνου κινητού ή υπολογιστή-ταμπλέτα, μπορεί να σαρώσει (σκανάρει) τις ειδικές ετικέτες QR που βρίσκονται στη βάση κάθε ενημερωτικού χάρτη και να λάβει άμεσα και δωρεάν τη νέα εφαρμογή τουριστικής πληροφόρησης που δημιούργησε ο δήμος Χανίων και η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί και επίσημα το αμέσως προσεχές διάστημα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.