Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

Στη... φάκα διακινητής σκληρού πορνογραφικού υλικού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψή του.

Στη διακίνηση σκληρού πορνογραφικού υλικού μέσω διαδικτύου προχώρησε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο πλαίσιο εκτεταμένων διαδικτυακών ερευνών, εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 30χρονος που κατείχε και διακινούσε σκληρό το υλικό των ανηλίκων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο πραγματοποίησης προληπτικών ερευνών στο διαδίκτυο, το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος εντοπισμού χρηστών, που διακινούν τέτοια αρχεία και μετά από έκδοση σχετικών διατάξεων από τις εισαγγελικές Αρχές για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και διακριβώθηκε η δράση του 30χρονου συλληφθέντα.

Συγκεκριμένα από την διαδικτυακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 30χρονος, εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα, με τη χρήση πέντε διαφορετικών και μοναδικών ΙP διευθύνσεων, κατείχε και διακινούσε μέσω ειδικών προγραμμάτων διαμοιρασμού αρχείων στο διαδίκτυο τουλάχιστον 134 αρχεία παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στο Μαρούσι, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ και δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ στους οποίους μετά από επιτόπιο έλεγχο, βρέθηκαν πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.
Οι συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.