Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Τι αλλάζει για όσους ζητούν σύνταξη με αναστολή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μείωση των αναδρομικών ποσών κατά 70% θα έχουν οι εργαζόμενοι που υπηρετούν στο Δημόσιο με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, καθώς και όσοι μονιμοποιήθηκαν σε οργανισμούς και ΟΤΑ και επέλεξαν να διατηρήσουν την ασφάλισή τους στο ΙΚΑ στην περίπτωση που υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης με αναστολή και συνεχίζουν να απασχολούνται.

Η μείωση θα αφορά μόνο το τμήμα της σύνταξης που θα τους οφείλεται αναδρομικά κατά το διάστημα της απασχόλησης τους και όχι το τελικό ποσό που θα λαμβάνουν με τη διακοπή της εργασίας. Αν όμως υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης με αναστολή και δηλώσουν ότι ο χρόνος που θα συνεχίσουν να εργάζονται θέλουν να είναι συντάξιμος, τότε η σύνταξη τους θα υπολογιστεί με τον επιπλέον χρόνο κατά τον οποίο απασχολούνται, αλλά η απόφαση για την καταβολή της σύνταξης δεν θα έχει αναδρομική ισχύ.

Για παράδειγμα, υπάλληλος ΟΤΑ με ασφάλιση ΙΚΑ που υποβάλλει αίτηση για σύνταξη με αναστολή σήμερα και συνεχίζει να απασχολείται για άλλους 12 μήνες, θα πάρει την σύνταξη του, μόλις σταματήσει την εργασία του χωρίς αναδρομικά 12μηνου. Αν όμως δηλώσει ότι το διάστημα αυτό δεν θέλει να υπολογιστεί στο ποσό της σύνταξης, τότε θα πάρει μεν σύνταξη με αναδρομικά, αλλά το τελικό ποσό των αναδρομικών θα έχει μείωση 70%.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.